Palatka.bg
райски

Райски круизни дестинации: Карибските острови

Карибските остови са една от топ райски дестинации за круизи в световен мащаб. Това никак не е учудващо, тъй като времето там е повече от прекрасно. Карибският круиз е истинско обещание за тропическа жега и слънце, особено в пиковите сезони през зимата. Географското разположение на Карибите е направено само за круизно изживяване. Само си представете – всяка сутрин се събуждате на нов порт и още един невероятен остров! Звучи като да се събуждаш всяка сутрин в рая, нали? Круизът също така е един прекрасен начин да видиш много острови на едно-единствено пътуване. Пътуването със самолет обикновено излиза доста по-скъпо и напрягащо, докато круизното пътешествие е далеч по-релаксиращо и не на последно място – по-евтино. И нямаш нужда всеки път да събираш багаж. Обличаш банските и си готов да изследваш света!

Кои са най-райските острови, които можете да посетите на Карибите
Куба

 

Куба е истински рай за туристите. Тя притежава най-големият и разнообразен ландшафт от всички карибски острови. Между наситено червените земи на Винялес и Пинар дел Рио на северозапад до Сантяго на югоизток са разположени богати дъждовни тропически гори, планини, исторически паметници, както и следи от колониалното минало на Куба. А по цялото крайбрежие на Куба са се разположили множество малки пясъчни островета, прегърнати от Карибско море на юг, както и от Атлантическия океан на север. Музиката звучи навсякъде из острова. Куба предлага уникална идилия, в която ще искате да останете завинаги!

Аруба

Аруба е еднин от островите, въплъщаващи мечтите за бял копринен пясък и луксозни хотели, издигащи се по плажните ивици. Морето е безкрайно синьо, а жегите доста по-поносими заради лекия бриз. По плажовете на Аруба, които със сигурност могат да се определят като „райски“, можете да видите уникалното дърво в балетна поза диви-диви, което е много ценено на острова заради грациозно падащите стъбла и меката сянка, която дарява на почиващите. През цялата година в Аруба градусите са около 28. Все пак разгарът на туристическия сезон е от януари до март.

Сен Бартелеми

В остров Сен Бартелеми няма пристанище за големи фериботи и круизни кораби, но можете спокойно да пуснете котва до някой от съседните заливи. Всичко тук е специално и луксозно. Неслучайно Сен Бертелеми се е превърнал в една от най-бляскавите и модни ваканционни дестинации. Това е топ изборът на богатите и известните, които избират бутиковите хотели и изключителните плажове тук за своя мечтан отдих. Пикът на туристическият сезон е Нова година, по време на която пристанището се пълни с множество луксозни частни яхти, а хората буквално се обръщат след всеки, за да разпознаят коя известна личност е.

Гваделупа

Остров Гваделупа е част от Франция. Той е въплъщение на европейския идеал за тропически рай! Мястото е божествено красиво и има всичко необходимо, за да се нарече райски карибски остров. Плажове с фин бял пясък, палми, барове… А дивият вулканичен пейзаж във вътрешността на острова е само малка част, придаваща допълнителна красота на бреговата линия. Историята свързва острова с името на Кристофор Колумб, който през 1493г. пристига на острова и го нарича Санта Мария де Гуадалупе в чест на чудотворната икона. Най-доброто време да посетите острова е от ноември до май, когато времето е относително сухо. Обикновено има бури и дори урагани от юни до ноември.

Кога да отидете?

Средата на декември до април е най-добрият интервал, в който можете да посетите Карибите. Тогава времето е най-доброто – горещо и слънчево, относително сух климат и леко хладни нощи. И имате голям избор за круизи. Предлагат се много. През лятото и есента климатът е доста влажен с къси, но много проливни дъждове, а островите са пусти.

Снимки: pixabay.com