Palatka.bg
филмите

Филмите, които трябва да гледате ако сте пътешественик по сърце

Филмите, които наблягат на красивите природни дарове на планетата определено си заслужават! И все пак има едни от тях, които се отличават от останалите. Те са създадени за пътешественици по сърце. За тези от нас, които не спират да търсят и откриват света в себе си и себе си в света. За съжаление повечето от нас не могат да се отдадат на тази своя страст през повечето време. Трябва да ходим на работа и да се занимаваме крайни срокове и делнични отговорности. Но вътрешният откривателски дух никога не спира да търси. Тук идват шедьоврите на филмовото искуство, създадени точно за тези като нас!

Филмите, които трябва да гледате ако сте пътешествени по сърце са…
Сред дивата природа/Into the wild

„Сред дивата природа” е филм от 2007 година, направен по романа на Джон Кракауър. В него можете да видите суровата красота на Аляска. Разказва се за млад студент и атлет  (Emile Hirsch), който решава да зареже всичките си притежания, да даде и последните си пари за благотворителност и да се запъти към дивата пустош на Аляска. По време на това пътешествие той среща правилните хора, които му помагат да разбере какъв иска да бъде животът му и как точно да го изживее.

Яж,моли се и обичай/ Eat, pray, love

Ако все още не сте гледали този невероятно красив филм с Джулия Робъртс, направете го! Тя играе жена, с чийто брак отдавна е свършено. Чувства се опустошена и най-накрая взима решението да се разведе със съпруга си. Следват мъчителни преживявания, бърза любовна афера и пътешествие до Рим, Индия и Бали, които ще променят напълно живота на главната героиня. А и нашия, защото ще повярваме, че това е възможно! „Яж, моли се и обичай“ е сред топ филмите, които трябва да гледате ако сте пътешественик по душа!

Тайният живот на Уолтър Мити/The secret life of Walter Mitty

Ако имате нужда от един добър смях, непротиворечиво послание и кадри, които ще ви накарат да настръхнете – това е филмът за вас! Уолтър Мити поема на най-епичното приключение в живота си. Интересен факт е, че в самия филм главният герой пътува в Гренландия, Исландия и Хималаите, но всички кадри са заснети само в Исландия. Но няма да усетите разликата, само усмивката на лицето си!

Ваканция в Рим/ The Roman holiday

Ако до сега не сте гледали този класически шедьовър, време е да отворите една бутилка червено вино и да се насладите на Одри Хепбърн и цялото великолепие на филма “Ваканция в Рим”. Одри Хепбърн играе принцеса, която поема на обиколка в Европа. Тя прекарва едни невероятно романтични 24 часа с очарователен млад репортер. По време на филма със сигурност ще се размечтаете за италианска афера и романтични нощи по уличките на Рим.

180° на юг/ 180° South

https://www.youtube.com/watch?v=C52vyEKnDeM

Това е документален филм за Джеф Джонсън, който прави мащабно пътешествие през 2008 година от Вентура, Калифорния до Патагония и накрая се изкачва до върха на вулкан Корковадо. Той преживява не едно и две неща по пътя си, които си струва да проследите!

Натиснете „пауза” на стресиращото ежедневие и си пуснете някои от тези филми, за да попътувате в света без усилие. До момента на нашето реално и вълшебно пътешествие, за което със сигурност ще се вдъхновим!

Снимка: StockSnap.io