Palatka.bg

Капана фест стартира в Пловдив и ви препоръчваме да го посетите през уикенда

Юни вече е тук, а с него и множеството възможности за посещение на култъруни събития, фестивали и празници. Вероятно в главата ви има много идеи и планове и се чудите на кой от всички да се спрете. Нашата препоръка е да отскочите до един от най-красивите българските градове – Пловдив.

Безспорно градът се развива в положителен насока, а признанието Пловдив да бъде “Европейска столица на културата за 2019” допълнително мотивира всички в града да го превърнат в красив турстически и икономически център. Една от основните иницативи през последните години в града е възстановяването на “Капана”.  Кварталът на творческите индустрии в идеалния център на Пловдив е магнит за гостите на града. Фестивалът, който се организира в рамките на квартала е допълнителн стимул да посетите Пловдив именно сега.

Лятното издание на Капана фест в творческия квартал на град ще бъде между 2 и 4 юни.

Картата на събитията на фестивала продължава да се разширява. Публиката ще има възможност да се наслаждава на музика, спортни активности, ключовите за КАПАНА ФЕСТ базар с автентични произведения от различни автори и ателиета и базар за био храни, уъркшопове. Изкуството е основна част от фестивал от неговото създаване и тази година КАПАНА ФЕСТ няма да изневери на идеята си. Капана отново ще звучи, твори, забавлява, пазарува, танцува и спортува.

В рамките на фестивала гостите ще следят на живо работата на артисти, които ще запретнат ръкави и изрисуват различни локации из Капана. Ще бъдат организирани различни уършопи на многообразни теми. Някои ще са с хумористична и забавна насоченост, а други ще разкрият пред вас тайната на изработката на уникални продукти. Много и пъстри артистични проекти, изложби, представления и работилници също ще бъдат част от фестивала.

Както всяка година, така и по време на сегашното издание нългарското късометражно кино ще бъде достойно представено

По време на фестивала ще бъдат излъчени 21 заглавия от българското кино, като входът ще бъде безплатен.

Ще бъдат отделени две специални зони – базар храни и хендмейд базар, където независими малки производители ще имат свободна възможност да представят своите продукти. В рамките на базарх храни посетителите ще се насладят на  чудесни, сладки, солени и всякакви вкусотии.

Фестивалът продължава 3 дни и предлага страхотна възможност на всеки посетител да се гмурне в местната пловдивска култура, която със своето богатство и пъстрота, несъмнено има много какво да ви даде. КАПАНА ФЕСТ и неговото лятно издание е невероятна възможност да се докоснете до бързия, но понякога ленив ритъм на Пловдив. Той ви очаква и сме уверени, че ви вдъхнови и ще се влюбите в него. Единствено му дайте шанс.