Palatka.bg

Пътеписи от мистична България са събрани в книга

Специалното издание с пътеписи от мистичнa България „Времето гледа с десет очи” от Николай Н. Нинов описва 300 обекта и повече 700 часа бродене из пътеките. И съдържа 70 цветни фотографии, дело на автора.

На българския книжен пазар се появи интересен сборник с пътеписи – „Времето гледа с десет очи” („Пътеписи от мистична България”). Автор на книгата е журналистът Николай Н. Нинов. Той ни запозна със своите фотописи от мистична България през 2015 г. – в книгата си „Повторени сънища”.
В новата си книга Нинов ни повежда на дълга и разнообразна разходка до различни познати и непознати мистични кътчета из цяла България, които впечатляват с причудливите си форми.

В допълнение авторът-пътешественик ни среща и с колоритни, гостоприемни местни хора.

Пред него те разказват вековни легенди за чудатите места, описани в изданието.

Сред мистичните дестинации в книгата са Беслетският рид, дяволските воденици карай село Стояново, загадките над Розовец, Стайков камък и много други.
В книгата на Нинов са събрани разкази за над 300 мистични обекта, за откриването на които авторът е посветил на 700 часа и е навъртял над 50000 км зад волана.

Николай Нинов е добре познат журналист, писател и пътешественик.

През 2012 г. той печели фотоконкурса на в-к „Дневник“ „Спомен от лятото“. Решава да сподели историите за пътешествията си в книга – „Повторени сънища“. Тя излиза през 2015 г.

Сред колегите си Нинов е известен като търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. Приятелите му го определят като приключенец по дух, с око за скалните вълшебства.
Освен множество цветни фотографии и подробни описания на местата, които Нинов е включил във „Времето гледа с десет очи”, за всяко от тях авторът е посочил и конкретни географски координати – в специалния GPS индекс в края на книгата.
Готови ли сте да се превърнете в откриватели и да тръгнете по стъпките на пътешественика?