Palatka.bg

Вижте кои са трите най-романтични ресторанта в Европа

Искате да заведете половинката си на романтична вечеря на място, в което просто ще се влюби? Вижте предложенията на екипа на palatka.itravel-bg.com за трите най-романтични ресторанта в Европакоито – сигурни сме – ще ви оставят без дъх!

 

Вечеря под вода? Защо не!

Мечтали ли сте си някога да вечеряте в подводна капсула? Белгийско заведение вече предлага екстравагантната услуга. Тя се превръща в хит, особено сред влюбени двойки. За да вечеряте в подводния ресторант „Перлата” в сърцето на Брюксел, трябва да резервирате единствената маса няколко месеца по-рано. Клиентите си слагат стабилизираща жилетка, водолазна бутилка с кислород, очила и плавници и се гмуркат към романтичната си вечеря.  Подводната капсула се намира на дъното на басейна „НЕМО 33”. Прилича на гигантски шлем за космонавт и построяването й е отнело повече от година. Поставена е на 5 метра под водата.

Храната се поднася от сервитьори с водолазни костюми в специални водонепропускваеми кутии. Белгиецът Николас Мучарт и съпругата му Флорънс са решили да отпразнуват годишнината от сватбата си по нетрадиционен начин, а именно – с романтична вечеря в „Перлата”.  Удоволствието ще им струва 99 евро на човек, като в цената са включени порция омари, салата с водорасли и бутилка шампанско.   Собственикът на ресторанта Джон Бернаерт смята, че е започнал нова ера в ресторантьорството. „Хората не искат просто да вечерят, а търсят интересни преживявания, които ще им доставят незабравими емоции. Вечерята под вода прави точно това!”, добавя Бернаерт. Разказва, че едно от най-трудните неща при изграждането на „Перлата” е било да се измисли механизъм за сервиране на храната, така че да не се притесняват гостите на капсулата, широка 2 метра. В крайна сметка архитекти са измислили пролука, през която се вкарват кутиите с храна. А сервитьорът-водолаз пита дали гостите имат нужда от още нещо с жестове във водата. „Беше незабравимо” признава госпожа Бернаерт след края на вечерта, прекарана в „Перлата“.

 

Пътуващият ресторант „Pale Blue Door”

Популярността на съвременните ъндерграунд ресторанти не показва никакви признаци да отслабне, напротив! Ресторантът „Pale Blue Door”, създаден от британския художник и декоратор Тони Хорнекер, се появява, прибира се, после пак отваря врати, но вече в друга страна и взима участие във фестивали по пътя. Заведението вече обиколи 6 страни. Като истински цигански катун, то се премества и сглобява набързо от всевъзможни намерени предмети. Кухнята предлага домашно приготвени храни и напитки, поднесени в романтична атмосфера със светлина на свещи. Срещу 40 паунда се предлагат три специалитета – предястие, основно и десерт, като в цената са включени вода и половин бутилка вино на човек.

А докато вечеряте, може да се насладите на хумористично шоу, пантомима и кабаре. „Това не е просто ресторант, а място, където се потапяш в приказния свят на уникалните инсталации с предмети и вещи от различни страни“, споделя клиентът Чарлз Деко. Създателят на загадъчния клуб се е постарал да Ви заведе на пътешествие, за което не сте и мечтали – от Сантяго през Буенос Айрес до Гластънбъри и Берлин. След няколко години пътуване, ресторантът се завърна в родината – в Далстън, Лондон.

„Grotta Palazzese“ – лятната пещера

Ако искате да научите къде знаменитият италиански певец и композитор Доминико Модуньо се е вдъхновил, за да напише „Volare“, трябва да посетите малкото средновековно  крайбрежно градче Полиняно а Маре, на юг от Бари. Там се намира един от най-романтичните ресторанти в Европа, който носи прозвището „лятната пещера“. „Grotta Palazzese“ предлага невероятна гледка към Адиатическо море, която е съчетана умело с обаянието на местната кухня и магията на скалите. Мястото е служело като лятна резиденция на местен лорд в далечната 1700 година.  Оттогава насам винаги е било място за срещи, вечери, развлечения и култура.

Ресторантът е разположен на нос на 24 метра над морското равнище. Така че докато се храните с изтънчените ястия на майстор-готвача, можете да наблюдавате вълните, които се разбиват в скалите далеч под Вас. Този изключителен ресторант има и дрескод за своите клиенти – да са прилично облечени, като за мъжете е задължително да са с дълги панталони. Buon appetito!