Palatka.bg
вулкан

Дълбоко, дълбоко, в южната част на Чили, има един хотел, обрасъл в трева, оформен като вулкан и достъпен само по въжен мост

Дълбоко, в южната част на Чили, в защитена местност от ЮНЕСКО е построена странна сграда, подобна на вулкан. Но вместо лава, от него  се излива вода. От „вулканичното” възвишение, напомнящо на връх на тропическа планина се кокорят приветливи прозорчета с кокетни перденца, а около тях е засадена чудно хубава украса от мъх и храсти, които съвършено допълват околните дървета. Прилича на място, излязло от филма „Аватар”, където очаквате да видите хобити, отишли на почивка, вместо обикновени туристи.

Но това не е нито кутията на Пандора, нито Средната Земя, нито царството на Хадес.
Но това не е нито кутията на Пандора, нито Средната Земя, нито царството на Хадес.

Дълбоко в южната част на Чили се намира хотел Montana Magica Lodge – изключителен хотел, скрит в центъра на 300 000 акра частен имот, защитен от ЮНЕСКО.
Може да е абсолютно изкуствено създаден, но вулканът „изригва“ всеки ден, като облива с вода цялото „тяло” на хотела и се стича около прозорците на тринайсетте стаи за гости.

Това е хотел за приключенци с романтични души. Д

Това е хотел за приключенци с романтични души. Дори думата „хотел” не е съвсем точно определение за него или поне не в класическия смисъл

За да достигнете до „Магическата планина“, трябва да вървите само пеша. А за да влезете вътре, първо трябва да се полюлеете на въжен мост, защото друг начин да влезете няма.

Сред предлаганите дейности тук са мини голф, на който дупките са част от естествения терен. А също и други великолепни занимания, като конна езда, рафтинг и пешеходен туризъм. И ако имате късмет, може да зърнете пуду – най-малкият елен в света.

В края на деня гостите, ако желаят се отпускат в огромни горещи вани, издълбани в гигантски дървени стволове. Така релаксират, слушайки успокояващия звук от водопада, оформен на каскади отстрани на сградата и се любуват на зелената гора.

В края на деня гостите, ако желаят се отпускат

Всички добре знаем, че тези „природни къщи”, направени като хотели със сигурност не са нова концепция. Но този вулкан Montaña Mágica Lodge в Huilo-Huilo, Чили, не е същият като всички останали хотели с концепция за приказна горска къща.

Това е без съмнение един от най-уникалните хотели в Южна Америка. Тази причудлива еко хижа освен че е оформена като вулкан, е и снабдена с всички съвременни удобства.
Основната атракция на хотела обаче е, че всичко от прозорците до стените, вратите и стълбите са направени от дървен материал и камъни от гората. Прозорците са достатъчно големи, за да имат богата гледка към прекрасната зеленина на гората.

Всяка стая е наречена на различни местни видове птици и всяка от тях има своя вана. Освен това, архитектурата на този хотел, заедно с горските условия, го превръщат в наистина вълшебна планина с гора. Архитектурата и обзавеждането нямат нищо идентично помежду си и не са в никакви логични архитектурни форми и материи. Това е така, защото всичко тук е сътворено от  природни дадености, а както знаем само в природата е възможно да има такива сложни линии, цветове и текстури, неподражаеми една на друга.

Това е без съмнение един от най-уникалните хотели в Южна Америка.

Освен това да достигнете до дълбините на частния биологичен резерват Huilo Huilo е истинско приключение, тъй като всяка стъпка води до невероятни гледки и ще се превърне във вълнуващо изживяване. Удобствата, които се предоставят от хотела са детска стая за игри, ресторант, бар, сауна и специалните вани.

Да ходиш пеш по черни пътища с тежка раница на гърба, за да стигнеш до „хотел” по люлеещ се въжен мост със сигурност не е мечтаната почивка за повечето хора, но ние, които не сме повечето хора, можем само да сложим маркер върху мястото и да си помечтаем да отседнем там в обозримо бъдеще. И когато се загледаш в тази приказна сграда, дори и да не си на възрастта на Хари Потър, се превръщаш в малко дете, което вярва в магически приказки и горски феи.  

Да ходиш пеш по черни пътища с тежка раница на гърба,

Montana Magica Lodge

приказна сграда,

приказна сграда

приказна сграда-

 

Снимки: Фликър