Palatka.bg

Магията на планината и нейното неповторимо положително влияние

Пътуването разширява хоризонта ни. Помага ни да обиколим света. Да го погледнем с други очи. От друга гледна точка. Обогатява ни. С всяка една страна в чужбина. С всеки град в родината. С всяка природна забележителност. С всеки слънчев плаж. Но няма нищо толкова вълшебно, колкото планината.

Тя има неповторима енергия. Пленява за секунда

Взираме се в необятната ѝ красота и сякаш попадаме в безвремие. Губим представата си за време и пространство. Ставаме едно цяло със зашеметяващата природа. Усещаме вътрешната си хармония. Тя ни помага да забравим тревогите. Превзема цялото ни тяло. Така планината пленява сърцата ни.

Крие безброй тайни. Опитваме се да ги разгадаем докато се изкачваме към величествените водопади и езера. Докато покоряваме върхове. Безброй са и местата, до които са достигнали малцина. Към тях няма екопътека или маркировка. Крият се някъде там. Около почти незабележимите пътчета и между милионите дървета.

Планината е и вечно млада и красива, въпреки годините си. През усмихващата се пролет, когато широколистните гори отново се прераждат. През горещото лято, когато слънцето ни гали, гледайки между зелените дърветата. През настъпващата есен, когато вали златен дъжд от разноцветни листа. През студената зима, когато сребристият сняг прегръща цялата гора в блестящата си покривка.

Колкото и зает да е графикът ви, отделете поне уикенда сред природата в някое горско кътче. Потопете се в магията му

Планината успокоява. Вдъхновява. Освобождава. Мотивира. В нея има място за всеки, който я пази. Тя е идеалната дестинация, на която да избягате. Да се отделите от сивото ежедневие. От неприятелите. Там усещате единствено уют и уединение. Намирате вътрешния си мир. Всичко, което бушува във вас, за миг изчезва. Съзнанието ви се избистря. Вече ясно чувате шума на реката. Усещате повея на вятъра, който ви гали. Наблюдавате танца на листата. Всичко най-важно е тук и сега. Наслаждавате се на всеки един миг. Впечатление ви прави дори и най-малката подробност, която създава тази неземно красива уникална и неповторима картина. Искаме да обиколим всяко едно място. Да достигнем до дори и най-трудно проходимата част. Благодарение на планината преоткриваме себе си. Понякога тестваме границите си. Надхвърляме лимита си. Приемаме се такива, каквито сме. Концентрираме се над позитивното. Спираме да гледаме негативното. Откриваме отговорите на въпросите си.

Величествена е планината

Тя обаче не пази силите си единствено за себе си. Огромни са сърцето и душата ѝ. А тя не спира да се раздава. За всеки един, който се осмели да прекрачи територията ѝ. Дава ни частица от себе си. Затова и ние я носим завинаги в сърцата си.