Palatka.bg
Vaadhoo

Докоснете се до магическото море от звезди на остров Vaadhoo на Малдивите

Ако смятате, че океанът не би могъл да стане по-красив, посетете остров Vaadhoo на Малдивите в подходящия сезон и изчакайте докато нощта падне. Тогава водата оживява и блести като звездно небе. Това, което ще видите е едно от най-редките естествени чудеса на планетата.

Да имате шанса да зърнете морето от звезди на Малдивите

Да имате шанса да зърнете морето от звезди на Малдивите зависи от климата и растежа на планктона през годината.

Ако сте в точното време на остров Vaadhoo, може да се приготвите да бъдете изумени от сюрреалистичните фосфорисиращи сини води на океана. Тази чудна красота всъщност е жива. Да, жива е. Този магически ефект, който стига до там, където се разбиват вълните на пясъка нощем се дължи на естествена химическа реакция, позната като биолуминесценция. В нея микроорганизмите във водата реагират с кислорода. Резултатът е блестяща морска вода, известна като морето на звездите. Там, където вълните се разбиват на плажа, водата свети в тъмното и действа като огледало, което отразява искрящите звезди горе в небето.

Романтиката блести на върха на вълните - буквално
На остров Vaadhoo романтиката блести на върха на вълните – буквално

Разходете се по плажа в курорта или излезте от Вашия добре устроен плаж Оазис и се насладете на контраста на девствените пясъци, тъмния океан и блестящите води между тях. Прекрасна гледка.

Това е най-редкият феномен, който можете да изживеете през живота си. Може да добавите и уникалната храна, която ще ви приготвят на Малдивите, за да разширите магията.

Синият пясък и

Синият пясък и сините вълни в звездната нощ създават впечатлението, че звездите, също като  вас, си почиват на райския плаж в цялото си великолепие.

Остров Vaadhoo се намира на екватора на югозапад от Шри Ланка в Индийския океан.
Морето на звездите на остров Vaadhoo на Малдивите привлича ежегодно милиони туристи, които искат да уловят природния феномен, който превръща морската вода в цвят електрически син-неон. Морето от Звезди е един от най-великите пейзажи в света!

През нощта се наслаждавайте на блещукащия плаж, а през деня на червеното море от цъфнали червени водорасли. Това явление пък е известно като „червената вълна“, така че през деня ще видите целия плаж червен.

През нощта се наслаждавайте на блещукащия плаж,

През нощта се наслаждавайте на блещукащия плаж

През нощта се наслаждавайте на блещукащ

През нощта се наслаждавайте

 

 

Снимки:

tesswhite

robert saddler

Awaismalik1

kekuri

ilostmyid.2020

Mohamed Malik