Palatka.bg

Да помечтаем за лято с най-големия крайбрежен басейн в Европа

Знаем, че е зима и все още сме далеч от подобни новини. Въпреки това обаче студът, сивотата и мрака до такава степен вече са ни дотегнали, че мечтаем за едни по-топли и лежерни времена. Нямаме търпение отново да е лято и да сме някъде на морето.

Знаете ли, че учените са доказали, че през зимата хората са много по-меланхолично и депресирани, от колкото през което и да е друго време. И това е нормално – кратки дни, малко витамин D, никакви почивки и екскурзии, по-малко разходи и време навън с приятели. Освен това, същите тези експерти, са установили, че един от най-сигурните лекове за зимната депресия, е планирането на предстоящи пътешествия. Затова и решихме от сега да ви представим една от следващите ви дестинации за предстоящия сезон.

Става въпрос за най-големия крайбрежен басейн в Европа и един от най-големите такива в света. Той отвори съвсем наскоро – през лятото на 2017-та. Вече си мислите, че това е някоя скъпа далечна дестинация до която никога няма да стигнете. Нищо подобно.

Остров мечта

Басейнът се намира в нашата съседка Гърция и по-специално – на остров Миконос. Той е с големина от наистина впечатляващите над 2100 квадратни метра. Или иначе казано – повече от 30 средностатистически български апартамента. Той се намира в частен плажен клуб, наречен SantAnna, който се слави като едно от най-добрите места за летни партита в цяла Гърция. Разположен е в известния плаж „Прага“ на Егейско море.

Басейнът представлява един голям атракцион, около който са разположени тематични ресторанти, барове, дизайнерски бутици и спа центрове. Посетителите могат да използват и фитнес и да си почиват на плаж от 3000 квадратни метра чист пясък и луксозни шезлонги и чадъри.

Миконос не е толкова известен остров в Гърция, защото до скоро той е бил изцяло частно и VIP място, където достъп са имали само хората с много пари. Собствениците обаче решават да променят това и да го направят приветлив и за хората с по-нормални (но не ниски) доходи. Дестинацията е сравнително скъпа за Гърция, но не непосилно.

Мястото съчетава лукс, плажове, природа, вкусна храна и безброй възможности за отдих. Басейнът отваря врати в началото на май, което, от където и да го погледнеш, си е само след 3 месеца. Така че – направете като нас, преборвайки зимната депресия с планове за следващата лятна дестинация.