Palatka.bg

7-те най-добри плажа за 2018 според TripAdvisor

Това, че тази зима е толкова мека,  не ни помага, за да не ни липсва лятото. Дори напротив. Повече от всякога ни е омръзнало от вятър, къси дни, сивота, мрак и вируси. Затова и все повече отправяме поглед към предстоящите по-топли и щастливи месеци. Доказано е, че за борба със зимната депресия една от най-добрите възможности, е планирането на летният купон. Нека да започнем от сега.

Макар да сме февруари – влиятелната туристическа платформа TripAdvisor вече излезе с годишната си класация за най-добрите плажове за предстоящия сезон, предава в-к. „Индипендънт“. Вижте ги.

Грейс Бей, Провиденсия, Търкс и Кайкос

Този плаж е разположен на североизточното крайбрежие на остров Провиденсия  и е номер едно сред плажовете на 2018 в света. Характерен е с белия си пясък, а самият той е защитен от бариерен риф, който намалява влиянието на Атлантическия океан. Плажът е част от Националния парк “Принцеса Александра” и е идеален за водни спортове, с чиста вода – без камъни и водорасли.

Бая до Санчо, Бразилия

Плажът номер едно в TripAdvisor през 2017 г. може да е паднал с едно място, но остава сред най-добрите в света с кристално чиста вода и отлични възможности за гмуркане с шнорхел.

Плажът се намира на Фернандо де Норона, група от острови на 220 морски мили от бразилското крайбрежие. Те са известни с вулканични образувания и целият архипелаг е защитен от ЮНЕСКО, за да предотврати повреждането на уникалните за региона корали.

Плаж „Варадеро“, Куба

Разположен в курорта Matanzas в Куба, Варадеро има много природни забележителности, включително пещери и естествени кейове (малки пясъчни острови над кораловия риф). Плажът е много дълъг и е с изключително мек и ситен пясък. В близост до него има много туристически забележителности и хотели, но и девствени гори.

Плажът „Сокол“, Аруба

Този плаж е известен със своя мек бял пясък, гнезда на морски костенурки и фотогенични дървета. През уикендите тук се играе много тенис, както и редица туристи идват да къмпингуват на плажа.

Плаж „Седем мили“, Каймански острови

Този страхотен пясъчен плаж всъщност е дълъг 6,3 мили, но е уникален с това, че целият е обществена собственост и тук няма затворени места и частни имоти – само девствен плаж и хора.

Разбира се, около него има много ресторанти, заведения и хотели. Той е популярен през деня и има оживена атмосфера през нощта. Подходящ е и за гмуркане с шнорхел, заради множеството подводни забележителности като уникални охлюви, костенурки, риби и корали.

Плаж “La Concha Beach”, Испания

Този плаж се счита за един от най-красивите градски плажове в Европа. Сгушен е между планините Ургул и Игуелдо, плажът има златист пясък и чиста вода и е идеален за дълги разходки. Той е популярен и за каяк и гребане.

Плаж „Чиста вода“, САЩ

Този плаж се намира във Флорида и е дълъг 4 километра. Популярен е с изключително чистата си вода (изненада) и много добрата си инфраструктура за водни спортове. Посетителите дори могат да плуват делфини, които винаги се навъртат около плажа. Редовно класиран като един от най-добрите в САЩ, плажът е идеален за семейства и е популярен с уличните си изпълнители, музикалните си събития и многото ресторанти и барове