Palatka.bg

Най-известният дубайски хотел направи „стая на Facebook лайковете“

Днешната потребителска култура е пряко свързана с новите технологии. Благодарение на моментния достъп до интернет -лайковете в социалните мрежи, както и оценките в различните специализирани платформи, имат огромно значение. Независимо дали става въпрос за ресторант, атракция или хотел, едно от първите неща, които съвременният потребител прави, е да провери неговата популярност, оценки и коментари във Facebook, Booking, Google, TripAdvisor и други.

Наскоро известният дубайски хотел Atlantis, The Palm осъществи едно наистина знаменателно постижение – достигането на 1 млн. харесвания на хотела във Facebook. За да се отблагодари на потребителите си управата на хотела решава да направи нещо оригинално – създаването на специална „стая на лайковете“.

Тя ще бъде отворена напълно безплатно за всички харесали страницата във Facebook на хотела в период от 18 март до края на 2018-та. Цената за нощувките ще се измерва в „лайкове“. Разбира се, ако успеете да се доберете до резервация при конкуренция от един милион други потребители. Щастливците, които ще получат безплатна нощувка в стаята, ще бъдат теглени на случаен принцип всеки ден от Facebook страницата на „Атлантик“.

Интересната стая, която, разбира се, е хитър и забавен маркетингов трик, се намира на 19-тия етаж на изключително луксозния 5-звезден хотел. Той е един от най-популярните и разпознаваеми хотели не само в Дубай, но и по целия свят. Неговата уникална архитектура се използва в кадрите на много от рекламните клипове на острова, но освен наистина градомански размери и впечатляващи форми, хотелът се слави и като място на абсолютния лукс. Тойразполага с безброй атракциони като барове, ресторанти, аквапарк, делфинариум, аквариум и много други. Цената на стаите му варира между 670 долара до 22 000 долара на нощувка.

Стаята на лайковете е интересна не само със своето име. Тя е изцяло направена, за да ви накара да се чувствате все едно се намирате във Facebook дори, когато се офлайн. Например – тя се отключва с потребителското ви име и парола от „Фейсбук“, а фотьолите й са във формата на вдигнат нагоре показалец. Дори огледалото на банята е оборудвано с тъч скрийн технология, която ви позволява да браузвате в Социалната мрежа и да си правите селфита и видеа. Тоалетните принадлежности на стаята са направени в стилистиката, логата и цветовете на Facebook.

Самият Atlantis, The Palm е един от най-добре поддържаните дигитално хотели в света. Освен впечатляващите 1 млн. лайка във Facebook, той разполага с над 15 000 отзива от Google, 18 000 в TripAdvisor и почти 10 000 в Booking – на всички платформи оценката е „Отличен“. На година пък в Instagram има около 145 хил. споменавания с хаштаг, а дневно потребителите на Instagram качват над 350 снимки от хотела, което го прави най-популярния в Дубай и на 4-то място в света.

Ето на това му казваме добър дигитален маркетинг!