Palatka.bg
Гвиана

Гвиана – добре скритото съкровище на Латинска Америка

Знаете ли, че ако посетите Южна Америка, може да имате шанса да видите един от най-високите водопади в света само за себе си? Ако потърсите на картата Гвиана, ще я откриете разположена в североизточния ъгъл на континента между Венецуела, Бразилия и Суринам. А ако я посетите, ще се влюбите – в девствената й природа, в карибските й плажове, в културата й и историческите забележителности.

Хората, които харесват Чили, Аржентина

Хората, които харесват Чили, Аржентина, Колумбия, Перу и Боливия, нека отправят поглед и към Гвиана

Гвиана, от друга страна, изглежда привлича далеч по-малко туристи. Но изобилието от културни и природни забележителности, липсата на други пътешественици и общата атмосфера прави Гвиана една привлекателна спирка за истински ценители. Нейната недокосната прелест я прави мечта за пътешественика, който търси приключения и наистина има богата култура и девствена природа.

Колко е тихо!

Понастоящем през Гвиана минават около 3000 туристи годишно, което за сравнение е същото,  което Мачу Пикчу получава за един ден. Има население от по-малко от 750 000 души и се състои от невероятните 80% девствена тропическа гора.

Колко е тихо!

Гвиана е и Карибите, голям ром, крикет и музика

Гвиана освен че е южноамериканска страна на каубои, богата дива природа, водопади и наводнени савани – в басейна на Амазонка, тя е и карибска страна с голям ром, крикет и музика. Съседи са й Венецуела, Суринам, Бразилия, Френска Гвиана, Тринидад и Тобаго и Барбадос, което означава, че можете да създадете един доста вълнуващ маршрут за себе си.

История и култура, заплетени като лиани

История и култура, заплетени като лиани

Веднъж колонизирана от холандците, след това от британците, след това от французите, а след това от холандците отново, Гвиана сега се състои от американци, африканци, индианци, европейци и китайци. Всичко това е довело до там, Гаяна (както също се нарича в България) да стане очарователна смес от религия, култура и кухня, която не можете да намерите никъде другаде в Южна Америка.

Освен това Гвиана е единствената англоговоряща страна в Южна Америка.

Деветте американски племена, които наричат ​​Гвиана свой дом, са гаранция, че ще имате изключителни преживявания в общността. Можете също така да отседнете при местните, а не в международни вериги хотели, което дава възможност за едно доста сензационно потапяне в местния селски живот.

Освен това Гвиана

Животът в Гвиана наистина е див

Да наблюдавате дивата природа в Гвиана не е прието, защото тя е съставена предимно от девствена тропическа гора. Тук живеят ягуари, черен кайман, тапир, осем вида маймуни, малки жаби, костенурки, змии и над 800 вида птици (включително и орелът от арфи – един от най-големите в света).

Най-тихият водопад в света

Най-тихият водопад в света

Фактът, че в Гвиана има само 3000 туристи годишно, означава, че най-обичайното нещо е да имате места като един от най-високите водопади в света (пет пъти по височината на Ниагарския водопад) – изцяло за себе си.

Разходка до Джорджтаун – столицата на Гвиана

Разходка до Джорджтаун – столицата на Гвиана

С впечатляваща катедрала, колониални сгради, ботанически градини, пълни с птици, музеи и пазар, посещението в Джорджтаун е удоволствие. Това е идеалното съчетание на влиянията на Южна Америка и Карибите. Регето наоколо е перфектният саундтрак, който придружава вашето проучване на много улични сергии, колички за храна и занаятчийски магазини.

С впечатляваща катедрала

дива природа

дива природа.