Palatka.bg

Най-известните туристически пейзажи от високо в света

В нашия сайт се опитваме всяка седмица да ви запознаваме с интересни, интригуващи и често не толкова популярни дестинации, места и атракции по света. Днес обаче ще направим точно обратното – ще си припомним най-посещаваните, най-известните и най-сниманите пейзажи на планетата. Онези, които сме виждали толкова много пъти, че все едно лично сме били на всяко едно от тях. Класацията е на списание Time. А вие колко от тези места сте посещавали и снимали?

Емпайър Стейт Билдинг, Ню Йорк

Някога станция за станция за контрол на въздушното пространство, Empire State Building сега стои като икона в хоризонта на Ню Йорк. Главната палуба за наблюдение на 86-ия етаж дава поглед към забележителностите на града. Следващата спирка е с ръчен асансьор до 102-ия етаж „Top Deck“, където можете да видите до 130 км. в далечина при ясно време.

Операта в Сидни, гледана от пристанищния мост в Австралия

Търсачите на адреналин знаят, че най-хубавата гледка към известната опера в Сидни идва от върха на пристанищния мост. Качете се на почти 134 метра над морското равнище за безпрепятствена гледка на града по-долу.

Гранд Каньон в САЩ

За наистина вълнуващо посещение на Гранд Каньон, направете разходка по Skywalk, платформа с форма на подкова, която се простира над западния край на природното чудо, почти на 1220 метра надморско равнище.

The Shard, Лондон

The Shard е най-високият небостъргач в Европа през 2012 г., когато е завършен, със своите 309.6 м. Намира се близо до центъра на града и гледката от наблюдателната му площадка буквално спира дъха. Да се качите на него излиза скъпо – около 20 паунда само за асансьора, но си струва всяко пени. Просто няма по-добро място, от което можете да видите всички забележителности на Лондон.

Айфеловата кула, Париж

Най-известната забележителност в Градът на светлината претърпя преобразяване по-миналата миналата есен с нов стъклен под на 57 метра над земята. Спрете изкачването си там за спиращи дъха изгледи на града по-долу, или вземете стълбите нагоре и се възползвайте от панорамната визия, съчетана с чаша шампанско.

Връх Еверест

Най-високият и най-известен планински връх на нашата планета. Малко хора успяват да го изкачат, но стотици хиляди достигат до по-ниски дестинации, от които се отварят впечатляващи гледки към чудовището Еверест, извисяващо се 8 848 над морското равнище.

Площада „Свети Петър“ във Ватикана

След като се насладите на красотата на Сикстинската капела, изкачете се до върха на купола на катедралата Св. Петър – само 551 стъпала, които обаче откриват великолепна гледка към може би най-впечатляващият архитектурен и исторически резерват в Европа – площада „Свети Петър“ и голяма част от Ватикана.

Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу е една от най-популярните дестинации в световния туризъм. Само за 12 месеца от тук минават над 1 млн. туристи. Гледките от птичи поглед са толкова популярни в Социалните мрежи, че привличат все повече и повече туристи, които вече заплашват да унищожат красотата на резервата. с

Антон Далчев