Palatka.bg

Някои от най-страшните мостове на света

Има хора, за които излизането до центъра на родния град е най-голямото приключение в живота. Но има и такива, които обичат да предизвикват себе си, сетивата си и да покачват нивата си на адреналин. Предупреждаваме – този материал не е за първата група нито за страдащите от аерофобия.

Hängebrücke am Berliner Höhenweg в Австрия

Този мост се намира в Австрийските Алпи. Разбира се, той е напълно обезопасен и гледката от него спира дъха… и сърцето.

Кауандиски мост, Русия
Снимка: bautifullengths

Без парапети, тесен и постоянното заледен. Това са само някои от ужасяващите фактори на моста Кауандиски. Той е построена преди 30 години, а днес е официално затворен за обществеността, но това не спира някои луди глави да тестват късмета си и да опитат да го преодолеят пеша или с колите си.

Планинският стъклен мост в Китай

Този стъклен мост е дълъг 430 метра и свързва две планини в Китай. След отварянето си мостът трябваше да бъде временно затворен, тъй поемаше 10 пъти повече от предвидените 8 000 посетители на ден. Гледката от 300 метра височина със сигурност ще ви изплаши, докато ходите по стъкленото му дъно.

Лозовите мостове в Япония

Тези три лозови моста в долината Ия в Япония са построени преди около 900 години. Оригиналите са изградени само от летви и са били държани единствено от две единични лози. Днес мостовете са подсилени с повече лозови израстъци и странични релси, но тези, които се страхуват от височините, няма да се радват да гледат на 15 метра височина, показваща се между широките им пукнатини.

Мостът Ешима Охаши в Япония

Наклонът на този мост, дълъг 1.7 километра, е способен да уплаши всеки шофьор. В никакъв случай не тръгвайте да се изкачвате по него, ако колата ви започва да набира едва след 2000 оборота.

Мостът „Егий дю Миди“ във Франция

Този мост е разположен на височина 3810 метра дълбоко в недрата на Френските Алпи. До него се достига със специален лифт от град Шампан, който изкачва 2800 метра само за 20 минути и сам по себе си е не по-малко страшен.

Небесният мост Лангкауи в Малайзия

Този мост се простира на 124 метра от връх Мак Цинганг. Мостът е окачен на само един пилон и дава 360 градусови гледки към островите Лангкави в Малайзия. Има и части от стъкло, които ви позволяват да гледате направо земята, намираща се 100 метра по-долу.

Мостът „Пътят към небето“ в Китай

Трябва да имаш смелост да пресечеш този „мост“. Той се състои от дървени дъски, разположени по ръба на връх Хуа в Китай. Той е на височина от 2133 и е меко казано ужасяващ. За да пресечете дъските трябва да се закачите с обезопасителни куки по въжето, което минава покрай моста. Ако някой идва в другата посока, вие или другия човек, трябва да освободите колана си и да го поставите отново, след като преминете.

Антон Далчев