Palatka.bg

В Исландия отвориха първото бирено СПА

По принцип СПА почивките са дамска територия. Мечтата на всяка жена е да бъде заведена от любимия си в прекрасен СПА курорт за истинска наслада и релакс. Същинска скука за повечето мъже. Но не и новият курорт, отворен в Исландия, където вместо вода, процедурите се изпълняват с… бира!

Уникалната терапия се намира в град Bjórböðin, Исландия, разказва Independent. Комплексът е оборудван с извити дървени вани напълнени със смес от млада бира, хмел, пивоварна мая и етерични масла, предназначени, за да успокояват тялото, да подхранват кожата и най-общо казано – да ви придават здравословния червеникав оттенък на кожата, който бузите ви приемат след като сте изпили няколко бири.

„Бирата не е нездравословна. Ако нещо е нездравословно, то това е количеството, което пиете. Бирата е наистина полезна, когато е нефилтрирана и направена правилно . Тя може да бъде подмладяваща за вашата храносмилателна система и кожа. Точно и това правим ние тук“, казват създателите на СПА комплекса.

Какво обаче съдържа всяка вана? На първо място, това е геотермалната вода, с която Исландия е известна. Водата се смесва с голямо количество неферментирана бира, която е и без мая. След това отделно се прибавя пивоварната мая, която е пълна с витамин В, изключително полезна за кожата. Допълнително във ваната е сложен хмел, етерични масла, соли за вана и малко от собствения бирен сапун на СПА центъра. Всяка вана съдържа около 300 литра бира и минерална вода.

Всеки посетител може да се наслади на собствено затворено посещение с индивидуална вана, което, ако искате, можете да споделите с приятел. Клиентите коментират, че в началото идеята е странна. Ваните представляващи бълбукаща бира, в която са плували цели парчета зелен хмел. Но всичко се променяло, когато се осмелиш да се потопиш. Цялото тяло се отпускало, а след това кожата се усещала мека и подмладена.

За да е максимален комфортът – всяко помещение с вана има собствена музикална система, от която сами можете да подбирате какво да слушате. Разбира се, навсякъде има и специални кранчета, от които можете да си налеете колкото си поискате прясна бира, произведена в комплекса и течаща по специална канализация за бира. Цялото това удоволствие струва около 110 паунда за двама души и 57 паунда за един.

Антон Далчев