Palatka.bg
островите Сент Мери

Магическата аура на островите Сент Мери – живописно е обагрила хоризонта на Арабско море

Крайбрежната ивица на Malpe, щата Карнатака, в Южна Индия привлича със своето одеяло от пясък, звукът на вълните, риболовните мрежи и миризмата на риба. С приближаването към нея се виждат хората, които пъпляп на брега на морето и хоризонтите на Арабско море, които приласкават новодошлите да се гмурнат във водите му веднага. Такава е магическата аура на Malpe, която трябва да изпитате. Но посещението в Malpe е непълно, ако не посетите известните острови Сент Мери, разположени близо до плажа Malpe.

Фантастичната четворка:

Фантастичната четворка: Кокосовият остров, Северният остров, Darya Bahadurgarh и Южния остров – са четири малки острова, които заедно формират островите Сент Мери.

Островите Сент Мери са известни със своите уникални квадратни скални образувания, които според научните изследвания съвпадат със скалните образувания в Мадагаскар, Африка. Теорията предполага, че Мадагаскар е бил свързан с Индия преди няколко милиона години. По-късно тя се отделя поради под-вулканичната активност. По този начин е обяснимо съществуването на подобни скални образувания и геоложки характеристики на двете места.

Защо да посетите Сент Мери?

Защо да посетите Сент Мери?

Защото това е уникален геоложки паметник! Вулканичните скални образувания са забележителните атракциони на островите Сент Мери. Тези структури са уникални за Индия. Затова островите Сент Мери са включени в списъка на геоложките паметници в Карнатака (щат в Южна Индия) и Индия.

Всичко, което знаем, е, че Вашку да Гама първо е достигнал до Каликут.

Всичко, което знаем, е, че Вашку да Гама първо е достигнал до Каликут. Фолклорът на Malpe обаче разказва, че преди това е минал през островите Сент Мери. Те твърдят, че именно Вашку да Гама е този, който е поставил кръста и е дал името Сент Мери. Тези острови са една популярна дестинация, която всъщност има много имена – от Кокосови острови до острови Thonsepar.

Кокосови острови идва от името Кокосов остров на единия от четирите острова. Всичко, което можем да имаме на него, са невероятните кокосови дървета, които танцуват под ритъма на бриза. Но фотогеничните скални образувания – шестоъгълните оформени като стълбове скали, разположени на Северния остров, са уникалната атракция на островите Сент Мери. Тези базалтови скални образувания я правят фотогенична дестинация със сигурност!

Кокосови острови идва от името Кокосов остров

На островите Сент Мери ще откриете много миди. Плажовете са изпъстрени от различни видове миди.

Но единственият начин да стигнете до островите Сент Мери е чрез фериботите на Malpe. Всяка сутрин до 17,00 часа има ферибот, който ги посещава, но неговото пътуване зависи от броя на пътниците. Понякога трябва да се изчака, докато има достатъчно хора, за да напълнят лодката. По време на обиколката може да се видят и много птици, а надвечер можете да хванете залеза, докато плавате в морето.

Но единственият начин да стигнете до островите Сент Мери

Островите Сент Мери са задължителна дестинация в Карнатака. Заедно с това, плажа Malpe и близкия Kaup Beach са едни от най-хубавите плажове в Карнатака. Така че ако искате да посетите Южна Индия, грабвайте раницата и се потопете в морето и очарователните гледки на тази мистична земя!

Островите Сент Мери

Островите Сент Мери .

Островите Сент Мери

Снимки:

shashikanth shetty

Srivathsa Rao U

floydscountry

Anusha Dharmaraj

Rajesh Kumar

Arun Prabhu

Vishnu Menon M

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова е автор с дългогодишен опит в сферата на медиите. Към настоящия момент е автор на imediagroup.bg и има свое авторско предаване в телевизия Евроком "РеФреш за здраве", на което е автор и водещ. Била е част от множество качествени медийни проекти, включително главен редактор на първото български БИО списание „Be Fit“, както и редактор в списание „Кенгуру“, телевизия „Здраве“, където е и сценарист и водещ. Работила е и в сферата на връзките с обществеността като PR и комуникатор. Завършила е магистърската програма „Литературата – творческо писане” в Сoфийски университет ”Св. Климент Охридски” и през 2016 г. издава своята първа книга романът „Пролуката“.