Palatka.bg

Защо никога не трябва да си поръчвате чай и кафе в самолета?

Да пътувате със самолет може да бъде много релаксиращо или много стресиращо преживяване. Днес ще ви разкажем няколко съвета как да избегнете някои от неприятностите от летенето. Те идват директно от Боби Лори, който е бил дълги години стюард, а днес е известен водещ на туристическо предаване в САЩ, разказва Inside Edition Staff. В своето предаване той разкри някои от най-ужасяващите тайни, пазени от самолетните компании, и даде инструкции на пътуващите за какво е особено важно да внимават, летейки.

На първо място Боби съветва да не използваме одеяла или възглавници в самолета, ако те не са опаковани. Ако липсва найлоновата им опаковка, това със сигурност означава, че те не се прани и вие ще използвате спалните принадлежности на предишния пътник. Което със сигурност не е хигиенично.

Друг важен съвет на Лори е свързан с проблемите, които не рядко възникват, със самолетните компании. Вместо да пишете оплаквателни писма и да трябва да се занимавате с голяма бюрокрация – водещият съветва директно първо да се оплачем във Facebook или Twitter с публичен пост, тагвайки комапнията. Това ще й привлече вниманието и тя ще направи всичко възможно да ви помогне да разрешите проблема си – само и само, за да не навреди на публичния си имидж и ПР.

Най-важният съвет, който дава Боби обаче е свързан с напитките. Според него ако стюардесите ви попитат дали искате чай или кафе – вашия отговор трябва да бъде – „категорично не“. Това се дължи на факта, че машините, които топлят водата за кафето и чая в самолета – никога, ама никога не се източват и мият. Заради това често водата е престояла, а понякога дори може да е замърсена и да има много вредни елементи и бактерии. Лори казва, че на всяка цена трябва да избягвате да консумирате кафе и чай, освен ако не видите, че водата се сипва от шишета.

Антон Далчев