Palatka.bg

Най-забавните причини, заради които са гонели хора от самолет

Пътуването със самолет винаги е приключение, освен ако не го правите всяка седмица. Всеки има истории от полетите си, но при някои хора тези истории са особено неприятни. Днес ще ви разкажем няколко истински случки, при които пасажер са били гонени от самолет, поради куриозни причини. Компилацията е на в-к. Independent. Вижте ги:

Да те изгонят от самолет, защото черпиш приятел

Това е най-скорошната случка. Тоз месец пасажер на American Airlines беше изгонен от борда на самолета, преди той да излети, защото черпил приятели с алкохолни напитки. Пасажерът бил в първа класа и си поръчвал по няколко питиета, които носел на свои хора в икономическа класа, където в пакета не са включени напитки. Стюардесите предупредили пасажера да престане с тази практика, но след като той отказал – били принудени да го свалят от борда.

Да те изгонят, защото си твърде висок

Няма майтап. Професионалният волейболист Александър Кимеров бил изгонен от полет Москва-Сибир, защото бил твърде висок. Стюард подал оплакване на полицията, че краката на волейболиста били твърде дълги и блокирали пътеката. В началото човекът предложил, ако трябва, да заплати място за бизнес класа, където има повече място, но офертата му била отказана. Вместо от милицията да се изсмеят – приели случая на сериозно, влезли в самолета и изгонили изключително грозно Кимеров.

Да те изгонят заради торта

Семейство пътувало от Ню Йорк до Лас Вегас, за да празнува рождения си ден. То носело със себе си на борда специална торта за повода. И макар да е странно някой да носи торта от Ню Йорк до Вегас, вместо да си спести главоболия, семейството имало право на това. Стюардите обаче не били съгласни с това да има толкова опасен предмет като торта на борда на самолета и започнали да се заяждат къде таз торта трябва да бъде поставена и има ли място тя въобще тук. След скандал – семейството просто било свалено от борда и оставено да се оправя както знае.

Да те изгонят заради къси дънки

Мъж пътувал до Чикаго до Орландо с компания Spirit Airline, когато се случило нещо неприятно. Другите пътници започнали да се оплакват, че той носел твърде къси дънки – толкова къси, че се виждали задните му части. Според хората това било „неблагоприлично“. Стюардите направили забележка на мъжа, заради облеклото му, при което настанал скандал. В последствие той бил изгонен от борда. Интересно – ако това беше жена – дали щеше да се стигне до там?

Да те изгонят заради пеперуда

Друг човек пък пътувал от Лос Анджелис до Хонолулу, когато видял, че от предния джоб на седалката му изскочила пеперуда. Той станал и започнал да се опитва да я убие из кабината, включително и в тоалетната. Екипажът на полета се уплашиш и самолетът трябвало да кацне извънредно, защото хората се страхували, че има опасност от бомбена атака от лудия. Пътникът бил арестуван и както се оказало – бил напълно безопасен. Оказало се, че е бил „болен“ и е халюцинирал през цялото време.