Palatka.bg
Канада

О, Канада! Най-красивите туристически дестинации.

Канада, макар и с реномето на спокойна, дори скучна държава всъщност е доста популярна сред туристите. Някои канадски градове като Ванкувър и Калгари обират голяма част от славата със своите блестящи футуристични градски пейзажи. В Канада се намира една от най-актуалните туристически дестинации според Airbnb, както и едно от най-мистериозните места в света.

За тези, които чуват зова на дивото, Канада предлага бягство в изумителната бореална гора.

Северната държава е дом и на други природни феномени – едно от идеалните места, където можете да се докоснете до Северното сияние и световната столица на водопадите.

И това далеч не са всички чудеса, които Канада може да предложи на любопитния пътешественик. Тя изобилства от не толкова известни, но не по-малко фантастични дестинации. Представяме ви някои такива места места, които съчетават визуална наслада, уникален чар и спиращи дъха пейзажи.

 

Най-красивите туристически дестинации в Канада: Лунънбърг / Lunenburg

Канада

Снимка: Hartmut Inerle, CC BY-SA 3.0

Този пристанищен град е част от световното наследство на ЮНЕСКО. През деня шарените къщи, като оцветени с детски боички илюстрации и многобройните църкви, изскочили сякаш от сгъваема книжка, ще ви накарат да се почувствате приказно.

През нощта гледката на светлините, отразяващи се във водите на залива Махоун ще ви пренесе в едно море от падащи звезди. В Лунънбърг има много художествени галерии, откъдето любителите на изкуството могат да се сдобият с ценен спомен.

 

Най-красивите туристически дестинации в Канада: Скуомиш / Squamish


Снимка: Duncan Rawlinson from Vancouver, BC – Chief Panorama 2, CC BY 2.0

Това малко градче в Британска Колумбия се намира на северния край на един от най-известните пътища в света – Магистрала 99, известна още като Магистралата от небето до морето. Наричат го „столицата на Канада за отдих на открито“ заради фокуса му върху приключенските спортове, екотуризма и устойчивото развитие.

Над него се извисяват живописни склонове, обсипани с ароматни билки, а над всички доминира Вождът Стауамъс – вторият най-голям гранитен монолит в света. Можете да се качите до него по някоя от лъкатушещите планински пътеки или с кабинковия лифт, който ще ви издигне от блестящите океански вълни до лазурно синьото небе – панорамата е великолепна!

 

Най-красивите туристически дестинации в Канада: Заливът на Пеги / Peggy’s Cove


Снимка: Shawn M. Kent – Own work, CC BY 1.0

Една романтична дестинация, изключително популярна за големи и малки сватби, и медени месеци. Когато пристигнете тук, ще почувствате силен вътрешен подтик да превключите телефона си на самолетен режим и вместо имейли и новини от социалните мрежи да броите лодки и птици.

Идеално място за усамотяване със себе си или с любимия. Позиционирайте шезлонга си така, че пръстите на краката ви да сочат океана и се отдайте на любимата си медитативна дейност.

Ако сте в настроение за разходка непременно посетете единствената църква в града – историческата забележителност на англиканската архитектура Сейнт Джон. Не пропускайте и фара – една от иконите на Канада, построен през далечната 1868.

 

Най-красивите туристически дестинации в Канада: Уотъртън / Waterton


Снимка: Khoshhat – Own work, CC BY-SA 4.0

От яркочервения хотел „Принцът на Уелс“, разположен на перфектно оформен хълм, до девствените водопади наблизо, Уотъртън е очарователна оживяла пощенска картичка. Скалистите планини в националния парк Waterton Lakes са необятни, сюрреалистични и нереално красиви.

Ако през цялото време имате чувството, че ще зърнете на някоя полянка анимационна принцеса, заобиколена от приятелчетата си малки птички и горски животинчета не сте единствените – това може и да не се случи, но нищо не ви пречи да мечтаете.

 

Най-красивите туристически дестинации в Канада: Уислър / Whistler


Снимка: Thomas Quine – Ice Sailor, CC BY 2.0

Повече от два милиона туристи идват тук всяка година. През зимата снежните склонове на най-големия зимен курорт в Северна Америка предоставят идеален декор за скиорите и сноубордистите. През Зимните Олимпийски игри през 2010 тук се проведоха състезанията по ски – алпийски и северни дисциплини, както и спусканията със шейни, скелетон и бобслей. Можете дори да покарате сърф върху замръзналото Зелено езеро.

Тук се издига на 2319 м височина легендарният връх Black Tusk (Черният бивник). Коренното население на тези земи – народът Скуомиш – го нарича „Мястото, където кацна Буревестника” и смята, че върхът дължи уникалната си форма и цвят на светкавицата на митичната свръхестествена птица.

През лятото можете да превземете планините на велосипед или пеша и да напълните всички възможни карти памет със снимки на небеса, хребети и водопади. Центърът на градчето Уислър и многото хотели наоколо са толкова очарователни, че няма да ви е лесно да си тръгнете.

 
Очаквайте продължение.