Palatka.bg

Най-ексцентричните изисквания на пътници в частни самолети

Днес решихме да споделим с вас един по-различен от обикновено материал. Става въпрос за компанията NetJets, която предлага частни самолетни полети за изключително богати хора. Те разкриха някои от най-странните, интересни и забавни изисквания, които са имали техни клиенти към вас, разказва Independent. Вижте ги.

Да свалиш самолета, за да разходиш кучето си

Един от частните пътници, пътуващ от Европа до Америка бил с домашния си любимец – благородна порода куче. Веднъж той поискал пилотът да кацне по рано за малко, за да може хрътката му да подиша чист въздух и да се разходи. Пилотът го направил и след кратка спирка мъжът и кучето продължиха полета си до крайната си дестинация.

Да поглезиш папагала си

Друг пътешественик поръчал много скъп кетъринг за полета си, включващ гурме сандвичи, пресни плодове и зеленчуци, но те не били за него. Той хранил с тях специални си домашен папагал.

Да си поръчаш самолетна храна за вкъщи

Един пътник пък се наслаждавал толкова много на бисквитите на борда, че поискал от NetJets да му изпратят няколко кутии в дома му, след като открил, че в страната му не ги продават. Друг клиент пък си наел два частни полета, които да му пренесат вещите от една държава в друга.

Да си запален киноман

Веднъж пасажер поискал предварително от екипажа да изтегли целия сезон на популярното телевизионно предаване на Netflix The Crown“ пред своя междуконтинентален полет.

Да отидеш до Дисни

Едно пътуване се оказало истинско предизвикателство за самолетната компания. То включвало 36 възрастни и деца, които отивали в най-популярният увеселителен парк в света – Дисниленд в Орландо. Пътуването наело девет екипа на NetJets и четири различни самолета, от които се изисквало да кацнат едновременно в Орландо. Вътрешността на всяка кабина на самолета трябвало да бъде декорирана с всякакви неща, свързани с Дисни, за да могат богатите деца да имат незабравимо пътешествие дори в самолета.

Много други пътешественици пък си поръчвали най-„живописния“ маршрут до избраната дестинация, независимо колко по-дълга е тя. Това е в света на богатите…

Антон Далчев