Palatka.bg

Как социалните мрежи подобряват пътешествието ни?

Социалните мрежи са най-големия помощник, но и най-големия бич на съвременните поколения. Те улесняват достъпа ни до информация и комуникацията помежду ни. В същото време обаче ни пристрастяват и присламчват в лапите си, карайки ни да се изолираме от истинския живот. Умеем ли обаче да ги използваме правилно – ние можем да извличаме от тях повече дивиденти, отколкото вреди. Британският вестник The Guardian е показал няколко метода, по които социалните мрежи могат да помогнат на това пътешествието ни да бъде по-ефикасно. Вижте някои от тях.

Инсталирайте си TripAdvisor

Безспорно това приложения е Библията за всеки турист. В него има титанично количество информация за почти всеки град или местност по света. Там можете да намерите много гайдове, препоръки и коментари на други туристи. Приложението е особено безценно, когато стане въпрос за избор на заведение за хранене, хотел или атракция. Като видите оценките и прочетете малко коментари – ще успеете бързо да разберете дали това не е поредният туристически капан или е място, на което си струва да оставите парите си.

Използвайте приложението Meetup, за да намерите приятели в чужбина

Meetup е може би най-добрият начин да намериш съмишленици, докато си далеч. Можете да търсите в социалната мрежа по теми (например „Храни и напитки“) и местонахождение (например Париж). Приложението не е известно в България, но е много популярно в Европа!

Инструментът Календар ви позволява да видите кога се случва всяко събитие. Или, ако наистина искате да се чувствате изненадани, можете дори да бъдете домакин на собствените си събития у дома и да поканите непознати и туристи да дойдат у вас.

Следвайте правилните хаштагове в Instagram

Хаштаговете са добра отправна точка, ако имате представа за какъв вид пътуване обичате, но не сте сигурни коя дестинация искате да посетите. Следвайте #roadtrip, например, и ще ви бъде предоставена ежедневна помощ от визуално вдъхновение за това къде по света да тръгнете на път.

Търсете публични събития във Facebook

Търсете по местоположение и тема събития във Facebook, за да намерите всичко, което се случва, където и да сте по света. Предимството на това, в сравнение с използването на сайтове за събития, е, че се показват и по-малки и не толкова комерсиални събития.