Palatka.bg

Вижте Виена от орлов поглед – буквално!

Виена е световно призната за един от най-красивите и атмосферични градове в Европа. Това може да бъде потвърдено от всеки един, имал късмета да посети столицата на Австрия. Градът съчетава по наистина уникален начин славната си история, великолепна архитектура и модерното. За разлика от Прага, например, Виена успява да запази автентичността и макар изключително популярна – да не бъде изцяло туристически град, а дори напротив – признат за най-добрия за живеене такъв.

И макар Виена да няма нужда от допълнителна реклама – от Виенския туристически борд са решили да направят поредната уникална кампания на града. Четири истински живи орли заснеха града от птичи полет, оборудвани с преносима лека 360-градусова камера.

Два от орлите, на име Бруно и Фици, са скални от австрийската провинция Каринтия. Те са били пуснати от 500-метрова височина от балон с нагорещен вятър и са имали камера, прикачена на гърбовете им. Те са били пуснати точно над двореца Шварценберг, правейки няколко кръга около централната част на Виена, след което са се върнали при своя соколар.

Картината е била допълнена и от други два орела – морските френски орли Даршан и Виктор, които били пуснати от телевизионната кула на Виена на височина от 160 метра. Даршан и Виктор покрили региона на около Международния конгресен център и Дунавския остров.

Според създателите на начинанието – красотата на Виена може да бъде видяна само от птичи поглед, а какъв, ако не орлов такъв? Но стига толкова приказки! Просто вижте уникалното видео. Най-добре го пуснете на максимална резолюция на голям екран. Можете да управлявате с мишката ъгъла, от който се движи камерата. Насладете се!

Какво нещо са съвременните технологии. Благодарение на тях имаме буквално възможността да погледнем през очите на краля на небесата – орела. И трябва да признаем, че усещането да летиш с орел няма нищо общо с това от кадрите на все по-комерсиалните, скучни и изключителни досадни дронове, които плъзнаха навсякъде. Адмирации за страхотната идея.