Palatka.bg

В Лас Вегас откриха първия интерактивен музей на марихуаната в света

В света се откриват всякакви шантави музеи – на практика има такива за всичко, което ви хрумва, както и за всичко онова, което не ви. Защо пък тогава да няма за нещо толкова популярно като марихуаната? И къде да е първият такъв, ако не в Лас Вегас – градът на греха. Именно там беше открит първият интерактивен музей на марихуаната в света, наречен Cannabition. Той стартира съвсем скоро – на 20 септември, но вече се радва на огромен интерес.

Неговата цел е дестигматизирането на употребата на марихуана, твърди основателя на музея Дж. Уокър, разказва The Independent. Всяка стая в музея разказва различна история за растението канабис, което позволява на посетителите да станат свидетели на отглеждането и прибирането на реколтата, а накрая да достигнат до така наречената –  Ритуалната зала. В нея гостите се потапят в културата на канабиса. В музея има дори стая, наречена „420“, която само консуматорите на канабис биха разбрали. Според основателите – всичко това е поднесено по изключително интерактивен и модерен начин, който ще ви накара да запомните посещението си в музея задълго.

Трева

Тук може да се намери и най-големият бонг в света, наречен Bongzilla и изработен специално по поръчка на собствените на музея.

Откриването на музея се случва само 15 месеца след като стана законно за възрастни в Невада да купуват марихуана за развлекателна употреба. Продажбите вече са надминали държавните прогнози. Въпреки това консумацията на трева на обществени места все още е забранено, така че посетителите на музея ще трябва да изчакат, докато се приберат вкъщи, за да употребят марихуана, която се продава там.

Девет американски щата и Вашингтон досега са легализирали употреба на марихуана за развлекателни цели, включително Орегон, Аляска, Мейн и Колорадо.

Въпреки разрешената употреба на марихуана – продължават споровете в САЩ доколко е адекватна тя. Все още няма достатъчно сериозни и задълбочени проучвания, които по научен начин да разберат какви са ползите и вредите от дълготрайната и редовна употреба на марихуана. Въпреки това нейното легализиране е сериозен удар по нарко картелите и незаконната продажба на канабис. Когато тревата става легална – това дава на властите много по-голям контрол и следене, като освен това се гарантира и качеството и чистотата ѝ.