Palatka.bg

В Майорка ще отвори първият хотел само за жени

Испанският остров Майорка, най-големият Балеарските острови, ще стане дом на първият женски хотел в региона. Идеята ще бъде осъществена от хотелската верига Som Hotels, който вече ремонтират хотел, познато досега като „Слънце и живот“.

Хотелът ще е отворен за резервации само и единствено за представители на женския пол. Интериорният му дизайн ще бъде специално направен да се харесва на дамите, а целият персонал и управа също ще е съставен единствено от жени. Новото място за отсядане в Майорка ще разполага с 39 стаи.

От компанията казват, че са предприели тази стъпка, заради прозрачността, честността и равноправието между половете – каквото и да означава това, както и за културния обмен.

Много хора реагираха критично на новината за този хотел, обявявайки идеята за дискриминационно и правеща точно обратното на това, което твърди, че цели – разделяща практика, като изкарана от миналия век. Не са малко обаче и онези, които са привърженици на тази идея, след като по света вече има места за отсядане само за мъже.

И на други места се готвят подобни проекти

Във Финландия например бизнес дама обяви, че ще създаде курорт само за жени, чиято цел ще е да дамите да прекарват свободното си време както решат, необезпокоявани от мъжко присъствие.

Подобна идея ще бъде и съвсем скоро осъществена в Саудитска Арабия, където ще бъде отворен 25-стаен хотел, който ще бъде с персонал, съставен само от жени – от рум-сървиса, до бара и управата.

Експанзията на „хотели само за жени“ отскоро в световен мащаб е голяма. Смята се, че това е нова тенденция, която само ще се разпространява в следващите години. Подобни хотели са по-скоро маркетингов ход и опит за привличане на вниманието, но всъщност много жени биха се възползвали от подобна услуга, най-вече от LGBT и феминистките общества, но и такива, които са уморени от околния мъжки свят. А вие бихте ли отседнали в хотел, направен само за единия пол?