Palatka.bg
Брюж

Брюж – приказният музей под небето на Белгия

Някои наричат ​​Брюж музей на открито. И те не грешат. Центърът на града е културно наследство на ЮНЕСКО. Тук на всеки ъгъл има шедьоври и оживена атмосфера ден и нощ. Тук празнуват очите красотата на света. Знаете ли, че Венеция понякога е наричана Брюж на юг? Или е обратното?

Изгубете се в Брюж

Изгубете се в Брюж

Целият градски център на Брюж е обявен за културно наследство на ЮНЕСКО. Трябва ли да знаете повече? Просто се скитайте из многото омотани като кълбо прежда малки улички и отидете там, където краката ви отведат. Разбира се, има места, които не трябва да пропускате. Такова е Базиликата на Светата кръв В Брюж – построена през 15-ти век, уникален паметник с ужасяващ олтар, покрит с черепни мотиви. Не е нещо, което виждате всеки ден.

Базиликата на Светата кръв В Брюж
Базиликата на Светата кръв В Брюж

Шедьоври наоколо

Шедьоври наоколо

Най-известната художествена галерия в Брюж показва чудесна колекция, която се фокусира върху класическите художници: фламандски и ренесансови. Тук е изложена една от прочутите картини на Ян Ван Ейк. Също така ще намерите произведения на сюрреалистични пионери като Рене Магрит. Ако търсите нещо друго освен художествено изкуство, може да посетите музеят Choco-Story, посветен на един от белгийските специалитети: шоколада.

Град с пулс

Град с пулс

Брюж е оживен, жизнен и младежки град със собствена култура. Тук има чудесни концертни места, фестивали, барове с джаз музика, места за култура, театър и други изкуства и проекти.

Отидете на плаж

Отидете на плаж

Да, може да отидете на плаж. Наистина е наблизо. Ако искате да се отдалечите от кипящия  център, наемете си велосипед и карайте до брега. За половин час ще сте в Брюж на морето. Идеален за разходка по крайбрежието или по дюните. Ако предпочитате да се слеете с момчетата и момичетата от плажа, спрете в Icarus surfclub. Това е мястото, където всички сърфисти се разхождат и се наслаждават на живота.

Брюж през нощта

Брюж през нощта

Идеален е за нежните и романтични души. През деня Брюж е великолепен, но през нощта той е просто неустоим. Изчакайте да слезе слънцето и да се разхождате из средновековния град. Ще видите красиво осветени статуи, фасади и паметници. Ако ви харесва още по-спокойната разходка, потърсете парка Minnewater. В средата на парка има красиво езеро, което местните жители наричат ​​езерото на любовта. И това почти казва всичко.

Интервю с вампир

Интервю с вампир

Най-странният бар в Брюж е без съмнение Lucifernum: стар храм на масонството, който сега се е превърнал в прекрасния свят на чудесно странния си собственик, самопровъзгласил се вампир. Звъните на звънеца и той с удоволствие ще ви остави да пийнете, заобиколени от редки антики и неизвестни произведения на изкуството. Ще бъде интересна вечер, можете да разчитате на това. Отваря се само през уикенда! В De Bierboom, което е кафене и бирария, можете да опитате над 150 различни вида бира.

 

Снимки: pixabay