Palatka.bg

Приличащият на детски конструктор хотел в Заандам, Нидерландия

Inntel Hotel притежават няколко хотела в различни градове на Нидерландия. Един от най-интересните, различни и любопитни е открит в град Заандам през 2010 г. Този 4-звезден хотел, разположен в непосредствена близост до жп гарата на града, изглежда като купчина къщи, разположени една върху друга. Къщите са проектирани така, че да изглеждат като традиционни холандски къщи с дизайн, представящи различни класически и типични за страната къщи – от типичен дом на нотариус до къщата на обикновения работник. Почти 70 отделни къщи се „внедрени“ в главното тяло на сградата, изпълнено в четири нюанса на традиционния зелен нюанс, който е и символ не само на град Заандам, но и целия регион. Основата на хотела е изградена подобно на всяка друга сграда – от тухли и бетон, но отделните“къщи“, които се издигат, са до голяма степен дървени. В 11-етажната и 40-метрова сграда има 160 стаи за гости, плувен басейн, уелнес център, турски бани, ресторант и бар.

„Това е дизайн, който би могъл да се реализира само в Заандам…“ – казва говорителят на архитектурното студио изградило комплекса – WAM Architecten, „… но в същото време преоткрива и обновява местната традиция, като най-важното е, че това е проект, специално създаден и пригоден за този регион и град. „Синята къща“, вдъхновена от творбата на Клод Моне, нарисувана в Заандам през 1871 г., е най-добрият пример за архитектура, която е способна да привлича внимание“.

„… естествено архитектурата привлича директно емоциите“ добавя Ван Винден, един от главните архитекти, създали този удивителен проект

Едва ли има по-добър начин да обобщим какво е усещането, което хотелът се стреми да остави у местните хора от това да споделим мнението на един от архитектите, работили по създаването на хотела:

„Когато шофирам или се разхождам в Заандам и видя сградата, която стои там, на лицето ми неизбежно се появява усмивка. Не можеш да поискаш по-прекрасен комплимент.“

Този 4-звезден хотел е истинска наслада за очите, а впечатляващата му фасада едва ли ще ви остави равнодушни. Интериорът на модерните хотелски стаи отразява и богатата история на района Заан: традиционните продукти, пионерите на местната занаятчийска промишленост и семействата, които са превърнали района в град от световен мащаб. Накратко, хотелът осигурява най-доброто от местните традиции в комбинация с модерния комфорт и спокойствие.

Хотелът е не само идеалното място за престой при разглеждането на Заандам, но и при пътуване до Амстердам. Пътуването с влак между двата града ще отнеме само 12 минути, пристигайки на Централната железопътна гара в Амстердам, а оттам можете да достигнете до летището само за 18 минути.

Веригата Inntel Hotels развива и специална програма, свързана с околната среда, която цели да допринесе за чистото и зелено бъдеще на планетат

. От компанията отбелязват, че се стараят да изграждат бъдещето на обществото, като инвестират в своите проекти и хотели по устойчив начин. Не само във връзка с опазването на природата, но и по отношение на служителите, ресурсите и силните бизнес взаимоотношения. Inntel Hotels е верига известна с факта, че продължава да се развива в областта на корпоративната социална отговорност и прилага политика за устойчиво закупуване на имоти, на които да изгражда хотелите си.

В тази връзка те работят само с местни предприемачи, използвайки максимално екологично чисти продукти и поставяйки  слънчеви панели на покрива на хотели си. В тях могат да бъдат открити и атрактивни LED светлини, както множество точки за зареждане на електрически велосипеди и автомобили. Климатичните системи са изградени по начин, който да гарантира максималното оползотворяване на топлината – някои от устройствата могат да бъдат в режим на охлаждане, докато други са в режим на затопляне, намалявайки потреблението на енергия. Това е компания, която представя уникални хотели, в които не само можете да се насладите на гостоприемство, лукс и комфорт, но и ще допринесете за по-устойчива околна среда.

Inntel Hotels е модерна, позитивна и успешна хотелска група с хотели в Амстердам, Ротердам, Заандам, Айндховен и Утрехт. Хотелите са известни със своята уютна и луксозна атмосфера, фокусирана върху качеството, опита и спокойствието.