Palatka.bg

В Китай отвориха най-големия подземен хотел в света

Докато повечето големи хотели се надпреварват кой е по-висок, един хотел в Китай е решил да направи точно обратното – да се разшити под земята. И защо не? Там няма особено голяма конкуренция, което му носи голяма безплатна реклама, а освен това може да си позволи да бъде оригинален.

Наскоро в Китай беше официално отворен хотела „Интерконтинентал Шанхай уондърленд“. Той се намира само на 35 километра от Шанхай и, както вече сте разбрали, е най-големият подземен хотел на планетата. Той е изграден в кариера, дълбока 88 метра, която отчасти е под вода.  Кариерата е била активна до 2000 година, когато спира да работи, заради нови регулации за опазване на околната среда. Тя е била предимно активна по времето на Втората световна война. Мястото обаче е много добро като локация – близо до най-големия китайски град. Мащабният проект е отнел 10 години, за да бъде реализиран и е коствал на инвеститорите 288 милиона долара.

Хотелът е наистина уникален и много, много луксозен. Той е разположен на 18 етажа, като 16 от тях технически се намират под земята. Реално обаче едната страна от хотела има гледка към цялата кариера. Два от етажите дори са под вода, като те са оборудвани с огромни прозорци, от които могат да се наблюдават живописни подводни гледки от специално изградения, поддържан чист и зарибен голям воден басейн. Последният му етаж е на нивото на повърхността, като той е покрит с растителност и обитаван от животни, а освен това плавно се слива с околната повърхност.

Хотелът е изключително екологичен. Той е така проектиран, че да е напълно енергийно независим, като отоплението и тока се набавят чрез геотермална и слънчева енергия. В средата на хотела пък е изграден голям изкуствен водопад. Посетителите могат и да скачат с бънджи от върха му. Скоро там ще се предлагат и редица от водни спортове. Сградата има 337 стаи за гости, като цените са солени – от 490 до 546 долара на нощувка.

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ДЕТСКО КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / БЪЛГАРСКО КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ДЕТСКИ ТЕАТЪР

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ТЕАТЪР

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ТЕАТЪР

Стройрент