Palatka.bg

Изпийте халба бира в този удивителен бар за хобити!

Ако сте фен на Властелинът на пръстените, то вероятно вече има дълъг списък с причина да посетите Нова Зеландия. Днес обаче го увеличим с още една. Вероятно си спомняте култовата сцена от филма, при която тримата хобити отсядат в Брее и по-точно в странноприемницата „Скокливото пони“, в която Гандалф трябва да чака хобитите Фродо, Сам, Мери и Пипин. Там обаче те попадат на Арагорн, който ги спасява от Назгулите. Вече имат възможност да посетите истински бар за хобити. Барът се нарича Green Dragon Pub и се намира в измисления град Хобитън, разположен в близост до Матамата – същото място, където са заснети филмите на поредицата. Художественият ръководител и мениджър на проекта е Брайън Масей ръководил изграждането на пъба Green Dragon Pub, а екип от 80 работници се грижел за създаването и построяването на тематичната атракция към красивия район на прекрасната Нова Зеландия.

Барът е бил открит от бившия премиер на Нова Зеландия Джон Кей

Green Dragon Pub е мястото за среща на всички жители на Хобитън, които се събират в топлата и уютна прегръдка на бара, за да разговарят за събитията през деня и какво им е подготвило бъдещето. Вкусната храна и особено пилешкото месо били известни в Графството и местната кръчма се старае да отговори на високите очаквания на хобитите и гостите на Хобитън. Барът съществува от 2012 г. и е изключителен пример за експертно майсторство, перфектно познаване на света на Джон Р. Р. Толкин и перфектно изпипване дори на най-малкият детайл.

След като приключите с разглеждането на филмовата площадка и се докоснете до някои от най-известните места и локации от филма, то вероятно ще бъдете уморени и жадни. А какво по-хубаво може да се случи на човек от това да изпие прекрасна свежа бира, наслаждавайки се на изключителната природа на Графството. Наскоро Green Dragon Inn. е бил напълно реконструиран, както отвътре, така и отвън, за да ви даде възможност да се насладите на кръчмата в цялото ѝ великолепие.

Заведението предлага и вкусна гама от някои от най-добрите местни ястия, специалитети, десерти, и разбира се, не на последно място – домашно приготвена бира!