Palatka.bg

Жена заспа на полет и се събуди часове по-късно в паркирания в хангара самолет

Всички знаем колко стриктни могат да бъдат стюардесите, когато става въпрос за забелязване дали нашите седалки не са в изправено положение или ако нашите предпазни колани не са закопчани. Почти без изключение служителите на авиокомпаниите винаги забелязват дори най-малката подробност или нередност на дадения полет и моментално се стараят да отстранят и то без дори за секунда да изгубят усмивката си.

Имайки предвид бдителността на стюардите и стюардесите, можете да си представите шока на Тифани О’Брайън, когато се събудила в тъмен и празен самолет, много часове след като самолетът се бил приземил.

Тифани О’Брайън била най-обикновен пътник на борда на вътрешен полет на Air Canada

Както се случва на мнозина от нас така, и тя се унесла и в средата на полета заспала. За разлика от всички случаи, при които заспалият пътник се събужда при най-малката турболенция или при кацането на самолета, Тифани продължи необезпокоявано да спи, докато не се събудила едва няколко часа по-късно в тъмен и празен самолет.

Усещайки студа около себе си и притеснението, че сама тя незабавно изпратила съобщение на една от най-близките си приятелки, която я чакала на терминала на летището, очаквайки я да се прибере.

Телефонът на О’Брайън обаче се изключил, тъй като,  докато се опитвала да се свърже с приятелката си и последните проценти от батерията на мобилния апарат на жената се изхабили. За да се влоши напълно ситуацията, Тифани О’Брайън разбрала, че няма да може да зареди телефона си, защото самолетът отдавна бил изключен и съответно в него нямало никакво електричество.

Тя тръгнала към пилотската кабина, където се опитала да използва радиото, за да се обади за помощ. За съжаление то отдавна било изключено. За нейно щастие тя успяла да намери фенерче.

„Бях толкова щастлива“ каза О’Брайън пред CTV News!

След това тя започнала да изпраща „SOS сигнал“ с фенерчето от прозорците на самолета, надявайки се да привлече вниманието на някого.

Когато това не проработило, тя реши да опита да отвори вратата на самолета сама

В крайна сметка тя успяла да привлече вниманието на служители на летището, използвайки фенерчето, докато се подавала извън самолета. Междувременно приятелката й се обадила на службите за сигурност на летището и им разказала за ситуацията на приятелката си.

Всичко завършило благополучно, а авиокомпанията се извинила и заявила, че ще извърши вътрешно разследване.

Компанията предложила на изпадналата в тази крайно необикновена ситуация Тифани О’Брайън  скъпа лимузина и нощувка луксозна хотелска стая, която тя отказала, защото просто искала да се прибере вкъщи, където най-накрая да си почине от преживяния шок.

Според The Washington Post О’Брайън е споделила през близки и колеги, че оттогава страда от безсъние и „повтарящи се нощни кошмари“

Не е изненадващо, че необичайната случка бързо набра популярност в социалните мрежи и медиите. Хората не можеха да разберат как е възможно да се случи нещо подобно. Всички бяха в очакване да чуят как авиокомпанията ще обясни случката, а самата Тифани е сред най-жадните да чуят историята от гледна точка на компанията.

„Когато седалката ми е на половин сантиметър назад или не съм вдигнала масичката пред себе си, екипажът забелязва моментално, но все пак е успял да пропусне спящ на седалката си човек?“

Към момента авиокомпанията не е споделила какво се е случило, поне публично. Множество медии са изпратили въпроси, свързани със случая, към авиокомпанията, но всички са получи много кратък отговор, който съдържал в себе си информацията че „тече разследване, за да бъдат уточнени всички детайли и подробности, но компанията остава в постоянен контакт с потърпевшия клиент“.

Ако Air Canada се тревожи за това, че Тифани О’Брайън може да предприеме правни действия, те те определено има за какво да бъдат притеснени. Хората са съдили авиокомпаниите за далеч по-малки инциденти и са печелили делата си. Докато тя не вземе решение как да реагира, скромността и липсата на високопарни слова и действия е най-доброто, което кампанията би могла да направи.