Palatka.bg

Компанията Pelorus стартира изключителни ексклузивни туристически постижения

От проследяване на пътя на полярната мечка в тундрата на Свалбард до церемониите извършвани от „вещиците“ в Папуа Нова Гвинея, опитната туристическа компания Pelorus изработва и развива нови вълнуващи маршрути за хора, които биха искали да пътуват с яхта. Маршрути, които ще направят революция в света на този тип пътувания.

Новото подразделение за яхтинг на Pelorus, което стартира официално работа през юни 2019 г., предлага нови възможности за ултра-ексклузивното пътуване

Благодарение на нов самостоятелен и обучен екип, клиентите на компанията биха могли да се докоснат до нови маршрути по суша и море, които да разкрият пред тях нови и интересни отдалечени дестинации.

Компанията твърди, че този вид „аутсорсинг“ услуга ще бъде промени всичко за капитани и екипаж, които традиционно е трябвало сами да се занимават с абсолютно всичко по отношения на приключенията си.

Pelorus не само разработва планове за плаване и настаняване, като гарантира, че клиентите ще се възползват от „най-добрите възможности във всеки регион, в който пътуват“, но разполага с мрежа от експерти по гмуркане, пилоти, местни водачи, натуралисти, ръководители на експедиции и антрополози, които предоставят на пътешествениците шанса да изследват отдалечените среди по напълно нов начин.

С задълбочените си познания за техническите аспекти на яхтената индустрия Pelorus може също така да съдейства за издаване на разрешителни, заявления за визи и настаняване, както и да осигури защита на високо ниво на сигурност, управление на риска и денонощна медицинска помощ.

Какви видове експедиции за яхти се предлагат с Pelorus?

По време на пътувания до Соломоновите острови, в Южния Тихи океан, Pelorus може да организира вмуркания и подводни експедиции до потъналите по време на битката при Гуадалканал във Втората световна война кораби. Маршрутите могат също да включват участие в проекти за опазване на морето, походи в джунглата, изследвания на водопади,нощуване сред дивата природа, полети с хеликоптери над активни вулкани и проучване на лагуната Вонавона, където все още могат да се видят „черепите на безброй победени воини“.

Междувременно, за тези, които искат да се отправят към Свалбард ( изолиран норвежки архипелаг от замръзнала тундра в Северния ледовит океан), екипът на Pelorus може да организира екскурзии до изоставения руски миньорски град Пирамиден, проследяване на полярна мечка с кучешки и моторни шейни, каране на каяк сред айсберги, спускащи се в дълбоки пролуки и дори организиране на барбекю върху самата ледена повърхност. Има и възможност за ски обиколка с професионални водачи и гмуркане с помощта на специализирани костюми, благодарение на които можете да се потопите под водата и да наблюдавате как тънкоклюни кайри ловят риба под вълните.

Една от най-неизследваните и културно многообразни страни в света, Папуа Нова Гвинея също е задължителна спирка за любителите на нестандартния туризъм и пътуванията с яхти

По време на седемдневния круиз пътешествениците могат да общуват с местни племена, които живеят дълбоко в тропическите гори, и които ще споделят своите традиции и уникален начин на живот. Клиентите на туристическата агенция могат да плуват с делфини, да наблюдават танцьори, владеещи огън и да се срещнат с касаджиите Асаро, за да научат историята на черната магия от истински местни магьосници.

В Западна Австралия огромният регион Кимбърли предлага на пътуващите възможността да плуват с костенурки, да откриват древни скални рисунки, датиращи на повече от 50 000 години, да ловят риба Барамунди, да се гмуркат с рифови акули и да обикалят около билабонг (вид крайречно езеро, обикновено свързано с река. Езерото се формира в резултат на изменението на руслото на реката или в резултат на сезонното ѝ пресъхване.).

Pelorus също така дава шанс на строго ограничен брой гости да разгледат Антарктида със суперяхта, но, разбира се, и цената е повече от супер, тъй като най-евтините каюти започват от 50 000 евро. Пътуванията се осъществяват на 77.4-метровата яхта Legend, която обикновено се предлага само като чартърен транспорт срещу сумата от 490 000 евро седмично. Яхтата Legend е оборудвана за полярни проучвания и разполага с абсолютно всичко, от което се нуждаете – от възможност за потопяне до площадка за кацане на хеликоптери на борда.