Palatka.bg

Страната в Африка, в която можете да усетите най-ясно атмосферата на континента – Кения

Национални незабравими резервати, вълнуващи (фото!)сафарита, войни Масаи и красиви, красиви плажове – това са само някои от основните неща, които винаги нахлуват в ума ни, когато си говорим за Кения. Красивата източноафриканска република е една от най-посещаваните страни на континента и е особено популярна със своите красиви курорти, които все още не са напълно погълнати от масовия туризъм и невероятни (фото!)сафарита, благодарение на които се докосваш до магията на Африка и нейнитре прелестни флора и фауна.

Африка е изпълнена с предразсъдъци. В повечето случаи ние си представяме изгладнели деца, бедност, ожесточени граждански войни и или разруха на цивилизацията, или тоталната ѝлипса. Е, Кения е изключения от тези картини. Извън този балон, в който виждаме континента ще открием гордо и богато културно наследство, топлите, отоворени и отдадени сърца на местните хора и невероятни пейзажи, които няма да спрат да ви следват, бушувайки в сърцето ви.

Сафари?

Кения е дом на множество диви животни, но голяма част от сафаритата има за основна цел да срещнат туристите с пет конкретни животни: лъв, слон, бивол, носорог и леопард. Обикновено това са животните, които асоциираме с Африка и нейната екзотичност, а Кения е може би едно от най-добрите места за да видите тези изключителни и впечатляващи животни.

Добър избор са националните паркова Tsavo East и West National Aprk, които са сред най-известните национални паркове встраната, редом до резервата Masai Mara. Прекарвайки по една нощ на всяко от тези место, ще имате щастието да прекарате три дни на сафари, бавно да се движите по оранжевите пътища в ранните часове на сутринта, а вечер да се прибирате, след като сте се докоснали да магията на една друга, по-нежна, по-непозната, по-вълнуваща, по-девствена природа.

Съществуват множество нционални паркове в Кения, които същевременно запазват своята идентичност, но и са достъпни и отворени за любопитни очи и души. Много компании предлагат пътувания, при които да прекарвате една или две нощи в различни резерви, в които да се влюбите. Разнообразието от пейзажи, различните животински видове и тишата кротко ще се усамотят в ума ви. Някои компании дори биха могли да ви доближат още повече до природата, предлагайки възможността да къмпингувате в дивото. Предупредеждаваме ви, че сафаритата са тежки и уморителни, но невероятно вълнуващи и наистина уникални изживявания!

Източноафриканска рифтова долина

Тръгвайки от Мозамбик и достигайки до Мъртво море, това е една от най-големите долини на Земята. Пътувайки по тази дълга 6400 км. тясна линия ( широчината е само 5-60 км) може да се докоснете до разнообразни картини – от красиви езера и зашеметяващи хълмове и извисяващи се вулкани. Най-голямото кенийско езеро Туркана в северните част на Източноафриканска рифтова долина е с дължина 250 километра е най-голямото сладководно езеро и господства между седемте основни езера в района на долината Рифт. То е и най-голямото непресъхващо пустинно езеро в света.

Планината Кения

Освен държава името Кения е и известна планина. Всъщност това е втората най-висока планина в Африка. Най-високите върхо са издигащите се Батиан (5199 м), Нелион (5188 м) и Пойнт-Ленана (4985 м). Планината се намира само на 150 км от Найроби и е чудесен пример за това колко разнообразна е природата на Кения. От снежната покривка, покриваща утихналия, вероятно за вечни времена, вулкан, надолу през долините му до 11 ледника, които са изключително важен източник на питейна вода за голяма част от Кения. Макар и все още девствен този символ на природните красоти на Африка е зашеметяващо място, на което може да се насладите не само с кола, но и тръгвайки по някоя от многобройните пешеходни пътеки.

Масаите

Тези хора са полуномади и са сред най-популярните жители на Афтика, станали известни по целия свят чрез снимки от Кения и резервата Серенгети. Говорейки английски и суахили, те имат много характерни традиции,обичаи, облекло и обществен строй. Тяхната способност да оцеляват и живеят в дивата природа е възхвалявана от хиляди организации и милиони хора, а ритуалът-танц, при който всички членове на общесвтото скачат заедно е повече от впечатляващ.