Palatka.bg

Кои са най-посещаваните острови в Азия?

Тропическите острови в Азия винаги са привличали много туристи от цял свят. Топлият климат, буйната и екзотична зеленина, достъпната цена и екзотичните култури на тези острови са сред най-силните причини, които мотивират милиони хора по целия свят да организират почивките си на тези мести, а още стотици милиони да мечтаят да ги посетят. Въпреки че в Азия има безброй такива острови, Condé Nast Traveler е позволил на своите читатели да изберат най-популярните и тези, които според тях предлагат най-качествено изживяване. Въз основа на тази селекция, следните пет островни дестинации в Азия се класират на челните места спрямо световните туристи.

5. Остров Сиаргао, Филипините

Много сърфисти, но и обикновени туристи намират Сиаргао за мъничко парче от Рая, което е паднало на Земята. Това е остров с формата на сълзи във Филипинско море, известен със слънчевите си бели плажове, прекрасните условия за сърф и редица красиви рифове по крайбрежната ивица. На този остров има над 15 различни места за сърф, които предоставят на гостите прекрасна възможност да се насладят на любимия си спорт. Всяка година тук провежда международно състезание по сърфиране Купа Сиаргао, която привлича много спортисти и зрители от цял свят.

4. Боракай, Филипини

Остров Боракай е толкова популярен сред туристите, че в един момент се наложи да бъде временно затворен за посещения на туристи, за да бъде почистен и да се контролира пренаселеността и непланираното развитие, които са способни да разрушат целия остров. Боракай е малък филипински остров , намиращ се на около 315 километра южно от филипинската столица Манила. Световноизвестните бели плажове са любимата атракция за посещение на този остров. Ослепителната му белота, контрираща плитките, лазурни морски води образуват перфектната картина, която да ви гарантира спокойна и изпълнена с наслада ваканция. Възможността за гмуркане с шнорхел в кристалните крайбрежни води на острова също действат като магнит на много туристи, посещаващи острова. Островът е популярен и с активния си нощен живот, който гарантира, че на Боракай няма да ви е скучно дори за минута, независимо за коя част на денонощието говорим.

3. Палаван, Филипини

Палаван не е просто поредният тропически райски остров, на който да лежите на плажа, наслаждавайки се на живота – тук можете да откриете още много приключения, които да създават спомени за цял живот. Палаван е най-големият остров в едноименната филипинска област. Островът има брегови линии на Южнокитайско и Сулуско море. Има красиви плажове, планини в джунглата и изобилие от диви животни, но Палаван може да ви предложи и уникална атракция – подземната река Пуерто Принцеса. Това е огромна подземна река, обект от списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО.

2. Лангкави, Малайзия

Твърде подценяван в миналото и една от най-бързоразвиващите се туристически дестинации днес, остров Лангкави е абсолютното „Бижу на Кедах“. Това е архипелаг от 99 острова в Андаманско море и част от малайзиския щат Кедах. Лангкави има голямо екологично значение не само за Малайзия, но за целия свят, с което привлича любителите на дивата и девствена природа. Освен уникалните природни забележителности на острова може да се види емблематичният мост Sky Bridge – красив пешеходен мост с дължина от около 125 м, който предлага омайваща панорамна гледка към околните планини и океан.

1. Бали, Индонезия

Бали е остров, който едва ли има нужда от въведение. Съмняваме се да има пътешественик или любител на екзотичните острови и плажове, който да не е чувал за една от най-известните туристически дестинации в целия свят. Много са причините, поради които индонезийският остров се е превърнал в любимо място за почивка на хора от всички континенти. Уникалната природа, изключителните плажове, балансът между спокойствие и нощен живот, качественото обслужване и топлите и гостоприемни хора са само кратък списък от мотивите на милиони хора да посещават Бали. Не е случайно и, че туризмът представлява 80% от икономиката на острова, който според мнозина се превръща в зависими от туристическите потоци. Посетителите на Бали могат да лежат на часове по нежните му и меки плажове, да се насладят на спектър от водни спортове, но да и обърнат внимание на множеството древни храмове и други значими в исторически план места.