Palatka.bg

Abstract Aerial Art: спиращи дъха снимки от птичи поглед

Да зърнеш от високо е мечта, която преследва всеки човек от детството му. Аерофотографията дава възможност да се видят обектите по съвсем различен начин. От птичи поглед пред очите ни се разкрива непознат свят, пълен с ярки цветове и невиждана преди това симетрия. Братята Андрюс станали свидетели на тази особеност, когато за първи път пуснали дрон над уж познатата до болка заобикаляща среда. И оттогава, превръщайки се в майстори на аероснимките, те не се разделят с малкия и бърз помощник при запечатването на невероятни кадри от „небесна“ гледна точка.

Братята Джей Пи и Майк Андрюс били поразени от непознатата гледна точка, когато започнали да работят за първи път с дрон. Полетите разкрили нова перспектива на земната повърхност, ежедневно достояние на птиците, под чиито полети се разкриват поразителни гледки. Вдъхновени от видяното, двамата братя предприели пътешествие по света, с което да покажат на хората колко необикновен и красив е светът от ежедневието ни.  Така се появил проектът „Abstract Aerial Art” (https://www.abstractaerialart.com/).

Умните фотокомпозиции на двамата братя се разждат чрез многобройни търсения на най-добрата гледна точка

Измежду най-използваните приложения от братята Андрюс, Google Earth се оказва полезен инструмент за предварително виртуално проектиране на кадрите, още преди фотографите да пристигнат на уреченото място. Понякога абстрактните снимки изглеждат толкова невероятно, че двамата братя споделят за случаи на хора, които не вярват, че снимките им са истински. Те споделят, че почти не прибягват до обработка на снимките, с изключение на корекции на светлосенките.

Най-голямата цел на братята Андрюс е да покажат на зрителите, че нашата планета остава напълно неоткрита за красотата си. Високо от птичи поглед може безкрайно да се наслаждаваме и изучаваме всички кътчета и жителите им. Съвсем обикновени обекти могат да бъдат видени по различен начин и да се сливат в причудливи композиции, изпълнени от симетрия, цветове и хармония, единствено достъпни от небето.