Palatka.bg

Лидо ди Йезоло – италианският морски рай!

Рим. Милано. Венеция. Флоренция. Градове, които са икони за Италия. Всеки е чувал за тях. Мнозина мечтаят да ги посетят. Но красотата на държавата се разпростира и много извън най-известните ѝ за света градове. Сред малките чудеса на Италия е и морският курорт Лидо ди Йезоло.

Градът се намира в северната част на страната, на около 30 минути от Венеция

Разполага с 15 километрова плажна ивица, чиито брегове мият водите на Адриатическо море. Една от първите разлики, които ще забележите с родните курорти е липсата на „война за място на плажа“. В Лидо ди Йезоло имате чадър и шезлонг, които отговарят на определен номер – получавате го, когато се настаните в хотела си. Това определено улеснява туристите и се избягва лутането за места.

https://www.flickr.com/photos/bokijany/15030126343/

Плажната ивица е чиста, безкрайно дълга и широка. Златистият пясък сияе навсякъде около вас. Ако обаче сте любители на мидичките и очаквате да допълните колекцията си с черупка от Италия, това е единственото, с което курортът ще ви разочарова. Впечатление прави, че никъде по брега няма миди, за разлика от родното Черноморие. Прекрасна е обаче морската вода. Макар да е по-солена от тази на Черно море, няма и следа от водорасли. Водата е кристално чиста и приятна за плуване. Големи вълни почти няма и рядко може да видите червен флаг. Всичко това създава уют и спокойствие. Имате възможност да се излегнете на плажа и да четете книга, докато релаксирате или просто да поплувате във водите на Адриатическо море.

Лидо ди Йезоло крие и десетки интересни места, които да посетите по време на престоя си

След 20:00 часа главната улица се превръща изцяло в пешеходна зона. Тогава е най-удобният момент да разгледате множеството магазини и да посетите някои от местните заведения. В курорта се намира и изложба на пясъчни фигури. Всички са изработени от артисти от различни държави. Затова и произведението на всеки символизира страната му. Част от представените държави са Италия, Франция, Русия, Испания . Пясъчните фигури се намират в сърцето на центъра на града и разглеждането им е напълно безплатно.

Lido di Jesolo

В непосредствена близост до тях се намират и два огромни аквариума. Името на единия е Sea Life. Там ще имате възможността да видите истински медузи и скатове, както и други морски обитатели. Най-впечатляващата част е огромната стъклена стена, от която можете да се любувате на различни видове риби от близо, на фона на голямата статуя на Буда. Там ще видите и едни от най-опасните морски хищници – акулите. Имате възможност да минете и през стъклен тунел под тази зала. Тогава морските обитатели ще плуват точно над вас. Sea Life очарова с обстановката си, която ви кара да се почувствате така, сякаш наистина сте на морското дъно.

Вторият аквариум е съчетан и с тропикариум. Там можете да видите най-различни видове риби, крокодили, огромни костенурки, змии и други влечуги

Въпреки липсата на естествена обстановка в много от залите, може да срещнете изключително разнообразие от животни. Впечатление прави стаята с пеперуди, в която стотици от тях летят около вас и вместо да се страхуват от присъствието ви, често ще ви кацат. Уникална по рода си е и залата с пингвините, която ви изпраща в студените страни и виждате на живо едни от най-очарователните животни.

Sunset from the Lido di Jesolo, Italy

В Лидо ди Йезоло има множество туристи, но имайте предвид, че повечето от тях са италианци. Чужденците също са много, но въпреки това голяма част от персонала в хотелите, заведенията и магазините не знаят английски. Затова имайте готовност, за да не провали културният шок и липсата на добра комуникация почивката ви.

Прелестни плажове. Наследник на италианските дух и култура. Интересни места, които да посетите. В Лидо ди Йезоло определено има място за всеки.

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ДЕТСКО КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / БЪЛГАРСКО КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / КИНО

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ДЕТСКИ ТЕАТЪР

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ТЕАТЪР

ПАРК-ТЕАТЪР БОРИСОВА ГРАДИНА / ТЕАТЪР

Стройрент