Palatka.bg

Световната модна столица Милано, която ви очаква с отворени обятия

Милано е градът в Италия, в който всичко се развива с бързи темпове и на летящи обороти. Градът е най-известен като една от европейските столици на модата, но има много повече неща в Милано, които очакват да бъдат разгледани, отколкото да се придвижвате от един дизайнерски магазин в друг.

Милано притежава своя собствена уникална елегантност, благодарение на своите архитектурни и свързани с изкуството, забележителности. Също така, Милано е един от градовете, в които е задължително да се насладите на чаша вино в късния следобед – малко вино в компанията на добри приятели след работа е стара местна традиция, на която италианците държат особено много.

Ако искате да създадете идеалния план за вашето пътуване до Милано, ето списък с някои от акцентите и най-хубавите мигове, които трябва да изживеете в прекрасния италиански град.

Посетете катедралата Дуомо

Катедралата Дуомо безспорно е една от най-впечатляващите църкви в цяла Европа, като е и един от най-великолепните примери за богата и разкошна архитектура на Северна Италия. Катедралата Дуомо е биещото горещо сърце на Милано и определено си заслужава да платите таксата от девет евро, за да се насладите на неповторимия панорамен изглед от покрива на катедралата. Градска легенда твърди, че в хубав и ясен ден гледката се простира далеч, отвъд границите на града и достига до красивите италианските Алпи.

Докоснете се и се вдъхновете от “Тайната вечеря”

Да видиш отблизо едно от най-известните платна в човешката история – картината на Леондардо Да Винчи – “Тайната вечеря” може да бъде без съмнениние номинирано за най-вълнуващо изживяване в Милано, а списъкът със забележителности не е никак кратък. За съжаление, както при други подобни изключителни забележителности по света, така и и тук, закупуването на билети за църквата, в която може да бъде видяна “Тайната вечеря”, е невероятно трудно и изисква известна доза предварително планиране. Този факт важи с особена тежест, ако посещавате Милано в месеците, в които го правят всички останали туристи.

Дори и през зимата обаче, несъмнено трябва да се опитате да си запазите билети моментално след като закупите самолетните си билети, защото обикновен графикът е запълнен за седмици, а понякога и месеци напред. Таксата варира спрямо натовареността и мястото, откъде си купуват билетите за вход, но от официалния сайт обикновено не би трябвало да платите повече от 10-15 евро. Посещенията стават на групи от по 20-25 човека, като е важно да имате предвид, че може да останете максимум 15 минути. Важно да организирате билетите си възможно най-рано във времето, за да не пропуснете възможността да видите шедьовър, който е преобърнал света и историята на изкуството още със създаването си и не спира да го прави и до днес.

Разгледайте Замък на Сфорците

За разлика от почти всеки друг замък на Стария континент, Замъкът на Сфорците не се намира върху хълм в близост до града, който би ви отказал от посещения, ако се налага да го изкачвате при температури от над 35 градуса, които не са рядкост през летните месеци.

Огромният Замък на Сфорците се намира в непосредствена близост до центъра на Милано, което дава на туристите лесен достъп до музеите в него и красивите дворове, в които ще върнете векове назад.

Замъкът на Сфорците е издигнат през 15 в. от херцога на Милано Франческо I Сфорца (1401–1466) върху руините на, съществувала по-рано крепост. Предишната постройка е била поръчана от Галеацо Висконти през 14 в. Тогавашният владетел на Милано строи крепостта по-различни причини от класическите мотиви за строеж на подобни крепости в Средновековна Европа. Обикновено тези замъци се строят на най-високата точка в околността на града, за да служат за защита на града от нападения. Предшестващата Замъкът на Сфорците сграда била построена не от страх от външния нападения, а за защита от нападения от брата на Галеацо Висконти – Барнабе, с когото си поделяли управлението над Милано.

Гледайте опера или представление в легендарната Ла Скала

Независимо дали ще имате възможност да се насладите на оперно представление или не, легендарният театър “Ла Скала”, е сред задължителните ви спирки в Минало. Страхотният музей към Ла Скала е уникален начин да се докоснете до впечатляващата история на една от най-престижните оперни къщи в света.

На тези от вас, които се вълнуват особено много от култура обаче, силно препоръчваме да се опитат да се докоснат до представление в Teatro Alla Scala. Тъй като културният сезон в Милано започва в началото или средата на декември, а най-много изпълнения и спектакли се провеждат през май, зимните и пролетните месеци са най-доброто време за посещение на най-известният културен център на Италия.

Ако операта в Милано е нещо, до което бихте искали да се докоснете, по време на посещението си в столицата на Северна Италия, трябва да закупите билетите си най-малко един месец предварително, защото пропуските за представленията се изчерпват изключително бързо.

Посетете красивия търговци център Галерия Виктор Емануил

Благодарение на великолепните си мозайки, купола от стъкло и желязо, както и мраморните подове, Галерия Виктор Емануил определено е един от най-красивите и уникални молове в света. Тук можете да намерите магазини на всички значими световни марки като Gucci, Armani, Prada, Louis Vuitton и Versace. Дори и да не сте особено запалени по идеята да пазаруването в мол, очарователната сграда си заслужава посещението. Прекрасната ѝ архитектура ще ви впечатли, дори да не си купите абсолютно нищо.

Разходете се някое от множеството зелени пространства на Милано

Безкрайният брой свежи и приятно озеленени пространство, които са били създавани в Милано в продължение на векове, е друга приятна изненада за посетителите на града. Изненада, защото повече хора обикновено не биха очаквали, че град като Милано, който е известен с модата и финансите, ще има чудесен и богат набор от градини и паркове.

Ако за другите споменати атракции, зимата и пролетта са най-приятните сезони за посещение, когато говорим за местните градини и паркове, лятото определено е най-подходящото време от годината, тъй като по-големи зелени пространства в Милано обикновено се използват като локация за различни концерти и фестивали, което дава възможност на посетителите да се отпуснат и да се потопят в атмосферата на града, чувствайки се, поне за малко, като местни жители след дълъг ден на разглеждане на забележителности.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY

АРОМАТЕРАПЕВТИЧНИ МАСКИ-IMMUNIS