Palatka.bg

Виолетовият рай на Южна Корея

Има толкова много невероятни забележителности в Южна Корея, които задължително трябва да бъдат посетени. В дългия списък с интересни места можем да добавим и едно удивително място – Виолетовия остров. Неотдавна в азиатските социални медии се разпространи информация за това странно и красиво място, което спокойно може да бъде определено като едно от най-популярните туристически места.

Виолетовият остров не е получил своето име случайно. Той представлява същински рай, застлан с лавандулови полета, императорски дървета, цъфтящи в лилави цветове, пурпурни къщи, мостове и дори пурпурен асфалт на улиците.

Лилавият остров се състои от двете малки късчета земя Бануол и Бакджи, свързани чрез лилав мост. Тези два китни острова, намиращи се в окръг Синан, са заобиколени от още 1004 острова. Но уникалният Лилав остров се откроява като най-привлекателна дестинация за търсачите на магичната атмосфера на Бануол и Бакджи.

Защо лилав цвят?

Не е известно как точно възникнала идеята двата острова да бъдат съединени с дървен мост и да се превърнат в Лилав остров. Но съществува предположение, че той получил името си, благодарение на виолетовите сладки картофи, виолетовите цветя камбанки и виолетовия лук, които растат в изобилие из тези земи.

През 2019 година властите на окръг Синан обявили решението си да създадат уникален туристически обект. Корейското правителство инвестирало над 3 милиона долара в чудатия проект. Планът включвал засаждане на десетки хиляди лавандулови храсти и други растения с пурпурни цветове. Освен това, най-важната част от проекта била всички жители да боядисат къщите си в лилаво. В такъв цвят били разкрасени и забележителностите, както и самите улици на двете островчета.

На Лилавия остров виолетова феерия сякаш няма край. Дори хотелските стаи, ресторантите и тоалетните са боядисани в лилаво. Както и някои автомобили.

На една от къщите по пътя, водещ към Лилавия остров, ще ви посрещнат усмихнатите лица на съпружеската двойка Сон Сон Сим и Мун Бьон Ир. Месните жители казват, че първоначално под храста с камелии на оградата на двора било нарисувано лицето на жената. Произведението било толкова оригинално, че мъжът й посадил още една камелия и помолил графити художника да нарисува и неговото лице. Така се получил очарователен семеен портрет.

Опитните туристи ще ви посъветват да се облечете в дрехи във виолетови тонове, ако желаете посещението на Лилавия остров да ви излезе безплатно. Ако нямате такива дрехи, един лилав чадър също би свършил чудесна работа, вместо скъпоструващ входен билет.