Palatka.bg

Кървавият извор в Япония – врящият портал към Ада

От векове магичната Япония, нейният народ и култура привличат пътешественици от цял свят. Но Японският архипелаг крие и невероятни природни забележителности. В туристическите брошури ще видите привлекателните образи на планината Фуджи, храма Тодайджи –  “Великият храм на Изтока, замъка Химежди, безброй светилища и градини. Заедно с лъскавите мегаполиси на Япония, туристическите места безспорно предизвикват възхищение, но съществуват и природни кътчета, от чиято мистериозност ще ви побият тръпки. Такова място е Чиноике Жигоку – Кървавият извор, възприеман като входната врата към Ада.

Само зървайки цвета на горещия извор Чиноике Джигоку, туристите признават, че гледката действа като вледеняваш душ

Толкова силна е възхитата от кървавочервеното езерце. То се намира в град Беппу в североизточната част на остров Кюшу. Горещият извор се слави с необикновените краски на водата, обгърната с мистичен ореол. Легендите разказват, че изворът е адско място, обитавано от душите на грешниците.

Хората оприличават Кървавия извор с портал към ада заради температурата на водата. Тя достига до 80 градуса по Целзий, като на всеки 35-40 минути повърхността й кипва и именно тогава червеното езеро придобива още по-зловещ вид. Оживелите бълбукащи червени дълбини ужасяват, но и привличат посетителите.

Но митовете около енигматичния вид на Кървавия извор отдавна са развенчани от учените. Огненият цвят се дължи на голямото съдържание на железен оксид по тези места. Температурата на водата се определя от близкото разположение на земна магма и активността на горещите гейзери.

Тайната на Кървавия извор се намира в неговото дъно

Всички чудеса в горещото червено езеро в Беппу се случват в подводната пещера, скрита в дълбоките части на Кървавия извор. Тя се намира близо до горещия слой на земната повърхност, където водата се нагрява и извира на повърхността. Тогава на нейно място на дъното приижда по-прохладна вода. Процесът се повтаря отново, удивлявайки туристите, насъбрали се около извора. А червеният контраст на водата със зелената растителност, обгърнала врящия водоем, създава неповторим пейзаж от Страната на Изгряващото слънце.

За да се избегнат инциденти с падане в кипящата вода, езерото е опасано с желязна ограда.  За онези, които желаят да усетят температурата на адския котел, съществуват специални естествени вани. Водата в тях е охладена до приемлива температура. Разбира се, цялостното къпане като в джакузи не е възможно, но можете да потопите краката си във водата.

Кървавото езеро е една от забележителностите на Япония, от която несъмнено ще ви побият тръпки. Всяка година на това необикновено място се стичат много туристи, които се радват и на облагородените околности, в които можете да посетите туристически център и да закупите традиционни японски сувенири.

 

еуфУрия в Парк – театър Борисова

Vienna Schönbrunn Orchestra

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ – ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

НА ЖИВО В ПАРК-ТЕАТЪР “БОРИСОВА ГРАДИНА”

Advertisement