Palatka.bg

Чичибугахама – огледалният плаж на Япония

Чичибугахама е една от най-популярните дестинации за любителите на фотографии на впечатляващи морски залези и напълно спокойни води. Ако до скоро никой не обръщал внимание на Чичибугахама, трябва да признаем, че напоследък това е най-привлекателното място за туристи в Япония.

Поради тънкостите в произношението в японския език, Чичибугахама може да се срещне и като Титибугахама или Тичибугахама. Общото между трите разновидности е, че плажът с необикновено име е истински хит в социалните мрежи.

Как Чичибугахама станал толкова известен

Огледалният плаж се намира в японския град Митойо, префектура Кагава.  Плажът станал известен сравнително скоро, благодарение на социалните мрежи.

Някога малко известното приморско кътче буквално за една нощ се превърнало в магнит на посетителите от всички краища на Япония. В началото на 2016 година управата на град Митойо организирала фотоконкурс за развитие на местния туризъм. Една от най-привлекателните работи изобразявала две деца с отраженията им в плитките води на Чичибугахама.

Визуалният ефект бил толкова завладяващ, че властите решили да използват природното огледало като туристически обект.

След като снимката от конкурса привлякла внимание на местно ниво, на официалния сайт на града били публикувани съвети как направим идеалните снимки в Чичибугахама. Освен това на сайта бил качен и календар с информация за приливите и залезите на плажа.

След като достатъчно фотографии попаднали в социалните мрежи, сайтът на град Митойо бил посетен над 40 хиляди пъти само за няколко дни – десет пъти повече от обичайното

Професионалните пътешественици и списанията за пътувания веднага нарекли Чичибугахама “Соленото езеро Уюни“ на Япония. Разбира се сравнението дошло от легендарното езеро Уюни в Боливия, където небето се отразява в естествено водно огледало.

Националните телевизионни канали започнали да правят репортажи от огледалния плаж Чичибугахама. Така това райско място се превърнало в едно от най-посещаваните в околността.

Невероятно, но преди да стане известно, езерото Чичибугахама  не се радвало на толкова голямо внимание от страна на местните жители. Но след като само за няколко месеца дестинацията се превърнала в хит, водното огледало започнало да привлича десетки хиляди туристи. И всичко това са се случило заради една снимка, която разразила буря от интерес в социалните мрежи.

Днес по крайбрежието на Чичибугахама могат да бъдат забелязани многобройни туристи в очакване на залеза. Всеки от тях се опитва да запечата красотата на езерото в най-добрата фотография, която може да се получи в тихо време без вятър. Точно в такъв момент морската повръхност се превръща в идеална огледална повърхност.