Palatka.bg
Тринидад и Тобаго

Тринидад и Тобаго – далечна и непозната държава, която ще се превърне в една от бъдещите звезди на световния туризъм

Чували сте за страната Тринидад и Тобаго, нали? И като че ли най-често я свързваме със спортните състезания и олимпиади и особено със съвършените им лекоатлети. Но освен че в тази любопитна страна се раждат изключителни атлети, тя е и една от най-популярните ваканционни дестинации в света! Като започнем от там, че Тринидад и Тобаго се намира между Карибско море и Атлантическия океан и е богата на пейзажи, топлина и райска красота и стигнем до нейното благоприятно финансово състояние – страната е една от най-добре устроените и богати държави в Карибския басейн. И тук естествено си задаваме въпроса: „Защо, за Бога, не сме си я поставили в джоба с мечтаните дестинации все още?”

Какво може да се прави в Тринидад и Тобаго?

Какво може да се прави в Тринидад и Тобаго? Едни от посетителите се възползват, само за да си починат добре под палещите лъчи на слънцето, излегнали се на платиненобелите разкошни карибски плажове. Други пък предварително полагат усилия и изследват възможностите, които може да осигури тази непозната земя, за да й се насладят пълноценно.  Така че, ако се окажете в Тринидад и Тобаго, направете си усилието да я опознаете!

Ние само леко ще повдигнем завесата

Ние само леко ще повдигнем завесата и ще споделим някои от съкровищата на Тринидад и Тобаго.
Къде се намира Тринидад и Тобаго?

Тринидад и Тобаго са най-южните острови на Антилите, разположени между Гренада и Венецуела. Източно от страната е Атлантическият океан, докато на запад се намира Карибско море. Тринидад и Тобаго е с обща площ от 5 128 кв. км и се състои от няколко острова.

Тобаго е известен със своите луксозни курорти и бели пясъчни плажове, идеални за водни спортове. Навсякъде присъства африканската традиция, представена чрез културата и демографията.
Тринидад е бизнес център, с бързо развиваща се петролна и газова индустрия. Тринидад се характеризира с по-градски начин на живот.

Къде се намира Тринидад и Тобаго
Поради южната позиция на островите Тринидад и Тобаго, температурата е една и съща през цялата година. Средната дневна температура е 27 ° C, а относителната влажност е около 75%. Има само два сезона: дъждовен сезон, който продължава от юни до ноември и сух сезон, който продължава от декември до май. Високият туристически сезон е от януари до март, с връх през февруари, когато карнавалът привлича орди от посетители.

Тринидад и Тобаго е страната на карнавала
Тринидад и Тобаго е страната на карнавала, калипсо музиката и танците

 За туристите тя предлага уникално преживяване като никое друго място в света. Богата история, култура, красиви плажове, съвършени температури и биоразнообразие през цялата година, предлагащи незабравими моменти на почивка и отдих. Тук няма да искате да почивате, тук вашият празник ще бъдат целодневни разходки. Мястото е идеално за тези, които искат малко по-различна почивка от обикновено.

 страната на карнавала

Безспорно обаче карнавалът на “Тринидад и Тобаго” е най-запомнящото се събитие, което ако посетите, няма да забравите никога. Той е един от най-старите карнавали в Карибско море.  В него се спояват в ярки цветове традиции от Европа, Африка и Латинска Америка.

Произходът на карнавала се крие в културата на местното население, повечето от които са бивши африкански роби. Островитяните изработват феерични костюми, за да променят външния си вид до неузнаваемост.

Основните събития на карнавала

Основните събития на карнавала се провеждат по улиците на столицата Порт-оф-Спейн. Продължава два дни – винаги е понеделник и вторник. В събота преди основното събитие в градския парк преминава предварително участие в карнавалното шествие на музикални групи, които изпълняват характерната за Тринидад и Тобаго калипсо музика. Тази музика се характеризира със специфичните ритми от барабани, смесени с влияния на музикални култури, като френската, английската, испанската. Обикновено участват до 100 музиканти. Макар че карнавалът е само два дни, той се помни дълго, а ако сте имали късмета да станете участник, сигурно никога няма да забравите това изживяване.

Официалната програма на карнавала
Официалната програма на карнавала започва с група, телата на членовете на която са покрити с многоцветна глина. Те се забавляват под открито небе, преди изгрев слънце. През следващите два дни има хиляди участници на фестивала, които са облечени в ярки модни костюми, минавайки през централните улици на столицата. Те демонстрират танцов маратон под страстните ритми на калипсото.

За разлика от много други карнавали по света, в този на Тринидад и Тобаго няма твърди ограничения за излагане на сексуалността. Ето защо местният карнавал редовно се появява в туристическите рейтинги на “горещите” фестивали на планетата.

За разлика от много други карнавали по света,

културата на местното население,