Palatka.bg
Mooрea

Mooрea – островът във Френска Полинезия, в който Раят докосва Земята

Обикновено, когато чуем „Френска Полинезия”, си представяме скъпите бунгала над водата в Бора Бора. Бора Бора сигурно е мястото, където са създадени мечтите. Той е най-красивият остров в света, най-романтичното място за живот. Бора Бора е в списъка с мечтите сигурно на повечето от нас. Но представете си, че има остров във Френска Полинезия, който е по-прекрасен от Бора Бора!  Запознайте се с Mooрea.

Тюркоазените води блестят ярко срещу смарагдовите зелени скали на острова, които стоят смело над прекрасната лагуна.

Mooрea е сигурно най-недооцененият рай на земята

Mooрea е сигурно най-недооцененият рай на земята

Mooрea обикновено не се среща често като предизвикателство за любителите-туристи на райските острови. Сигурно повечето от вас дори не са чували за неговото съществуване. Всъщност единствената причина, поради която някои хора са го посетили, е било заради близостта му с Таити. Mooрea се намира на близо 50 минути път с ферибот от остров Таити, където е международното летище.

Защо е по-прекрасен от Бора Бора ли?
Защо е по-прекрасен от Бора Бора ли?

Защото Mooрea е тих, самотен остров, с много природни красоти и съкровища, които трябва да откриете. Mooрea можете да обиколите за по-малко от 3 часа. На този „самотен остров” можете от изгрев до вечер просто да му се любувате и сигурно няма да ви омръзне да го правите. Mooрea достойно може да носи короната  „Най-красив остров в света”.

Mooрea е красив дори и в дъждовни дни. Ниските облаци над планините създават усещане като че сте в Джурасик парк.

Mooрea е красив дори и в дъждовни дни.
И ето и изненадата – за да преживеете усещането от това да спите в бунгало над водата, не е необходимо да отидете до Бора Бора. Mooрea също има надводни бунгала. Те са на плаж Sofitel Moorea Ia Ora, който гледа към остров Таити.

Шофирането из острова също е много вдъхновяващо. Всеки път, когато пътят се извива, сърцето ви ще тръпне в очакване на това, което е зад ъгъла. Усещането от остров Mooрea е, че става все по-красив на всяка следваща стъпка в пясъка. А ако сте жадни, просто спирате край пътя и си вземате прясно кокосово питие.

 Плажовете на Mooрea са огромни

Плажовете на Mooрea са огромни и е лесно да се влюбите в техните снежнобели постели, коралови рифове и нежно полюшващи се палми.

И ако тук най-посещаваните снежнобели плажове изглеждат като самотни, то има и истински самотни плажове. Такъв е Opunohu Beach, който е много по-див и естествен, отколкото можете да си го нарисувате в мечтите. Този плаж е залив и е може би най-живописният от всички плажове на острова. Заобиколен от огромни планини и стотици палми. Водата е топла и спокойна. Единственото, за което трябва да се внимава са огнените корали. От тях боли.

До плажа Opunohu Beach

До плажа Opunohu Beach има голяма полинезийска статуя, която държи ананас

Ананасовите напитки сигурно са божествени. Този плаж принадлежи на тези, които не искат да виждат нищо друго освен необятния океан. Водата е толкова ясна, че дори не се нуждаете от маска, за да видите коралите и рибите.

Няма значение къде отивате, независимо дали сте на плажа или в града, цветовете са навсякъде, накъдето се обърнете. Mooрea е тучен и зелен остров, с тюркоазено сини води, пурпурни залези и розови цветя, които лазят по всяка ограда и път.

Изгревите на Mooрea са толкова великолепни
Изгревите на Mooрea са толкова великолепни, че сигурно и най-голямата нощна птица, тип сова, с радост ще започне да става рано, за да им се любува.

И няма да искате да пропуснете нито изгрева, нито залеза. Ако планирате пътуване до Френска Полинезия, не се отправяйте директно към Бора Бора. Прекарайте няколко дни в Mooрea и вижте сами най-недооцененият остров във Френска Полинезия.

Докато някои посетители избират да пребивават в невероятно луксозните курорти на острова, други се възползват от по-достъпните хотели и къщи за гости, където могат да се наслаждават на топлите води и блестящите залези.

За тези, които търсят по-голяма действеност,

За тези, които търсят по-голяма действеност, екскурзиите сред буйните хълмове на острова също са невероятно приключение. Но безспорно най-вълнуващото в Mooрea е просто да седнете на белите пясъчни плажове, да плувате в кристално чистата вода сред повече риби, отколкото някога сте си представяли, че съществуват и да запечатате завинаги епичните изгреви и залези. Заобиколени от ярко синята лагуна, този рай така ще ви омагьоса, че единственото, което ще си пожелаете, ще е да останете завинаги там.

да седнете на белите пясъчни

да седнете на белите пясъчн

кристално чистата вода

залезите и изгревите