Palatka.bg

Токио – градът, в който е абсолютно невъзможно да ви бъде скучно…

В Токио всеки пътешественик може да намери по малко от всичко, от което има нужда. Често в особено неочаквани комбинации. Искате ли да изпиете чаша кафе, докато котки се сгушват в скута ви?

Токио ще отговори на желанията ви. Пее ви се караоке, докато седите в гореща вана? Няма проблем. Възможностите, които Токио предлага могат да се нарекат поразителен, така че ние приготвихме някои предложения за вас, от които бихте могли да се възползвате, пътувайки в Япония и Токио.

1. Посетете необичайни кафенета на Токио

Ако искате различно изживяване и търсите нещо повече от просто обикновено кафе,то разнообразието от кафенета в Токио няма как да ви разочарова. В града има десетки заведения, в които гостите могат да бъдат заобиколени и да си играят с котки, докато се наслаждават на чаша кафе или чай. Всички животни, разбира се, са обезпаразитени и изключително чисти. Идеята за подобни заведения е невероятно популярна в Токио поради строгите закони за домашните любимци, тяхното чипирани и грижите заз животните, а също и защото е толкова сладко. Кафенетата с животни са особено разпространени като цяло – има заведения с кучета, зайци и дори бухали.

Друго уникални кафенета са заведенията, където сервитьорките се преструват, че са домашни прислужниц. В тези кафенета сервитьорките, облечени в прислужнически дрехи, се държат като слуги и се грижат за клиентите сякаш са господари, а не като обикновени клиенти на заведението. Подобни кафенета стават все по-популярни и вече има над 200 подобни в японската столица.

2. Настанете се в хотелите – капсули на Токио

Тези хотели не са за хора, страдащи от клаустрофобия. Хотелите предлагат изключително малки капсули, които са предназначени да предложат на гостите по-евтина алтернатива от лъскавите хотели и техните бомбастични цени. Поради уникалността си обаче, хотели бързо се превърнаха в популярни места за настаняване.

Спалнята е съвсем малко пространство, където обикновено има достатъчно място да легне. В повечето случаи има и тънко перде, което да носи известно уединение на гостите, но все пак се очаква да бъдете тихи и внимателни, за да не нарушавате почивката на останалите пътешественици. Преди да направите резервация в подобен хотел трябва да сте абсолютно сигурни, че ще издържите да спите и да сте настанени в толкова малко пространство, тъй като на практика трябва да легнете в пространство, което не е с особено по-големи размери от тези на ковчег.

3.Потопете се в столицата на караокето

Караокето е много популярно сред японците в цялата страна. В повечето заведения за караоке може да наемете собствена стая за вас и вашите приятели. Допълнително се закупуват храната и напитките. Това е често срещан бизнес, тъй като административно е особено лесно да се стартира подобен проект. Класически караоке бар е включен във филма “Изгубени в превода”. Има различни караоке барове, като “Lovenet” например, в който има стаи с горещи вани. Обикновено всички караокета имат и песни на английски език.

4. Вижте разцъфтяването на черешовите дръвчета

Разглеждането на разцъфтяващите черешовите дръвчета, известно също като ханами, е красив природен феномен, с който Япония е известна в целия свят. Цветовете са най-красиви в началото на април и могат да се гледат безплатно на стотици места в града. На места като Inokashira Park посетителите могат да наемат лодки, за да се насладяват на дръвчетата и техните привлекателни цветове по един особено романтичен и спокоен начин.

5. Напишете пожелание в светилището Шинто

Друга уникално извивяване в Токио е писането на желания върху малки дървени плочки, наречени Ема в Мейджи Джингу, част светилището Шинто. Тук може да закупите плочките и да напишете своите желания върху тях. След това те се поставят на различни места в светилището и са “адресирани” до ками, японските духове или богове. Посетителите могат да напишат всичко, за което мечтаят на плочките, като  успешна кариера, любовен живот, добро здраве и дори да преминат изпит. Парите от купените плочки помагат за поддържането на светилището.

6. Изкъпете се в баните на Токио

Япония е известна със своите спокойни и релаксиращи селски бани. Същият опит е възпроизведен и в Токио. Има два различни вида публични бани – onsen и sento. Onsen се пълни с лечебна минерална вода, а в баните Sento се използва нормална вода.  Посещението на баните е богата и многовековна японска традиция. Има правила, които трябва да бъдат спазвани, а мъжете и жените имат различни помещения. Баните обикновено предлагат други услуги, като сауна или спа процедури.

7. Посетете Дисниленд…в Токио?

Дисниленд в Токио има всичко, което бихте очаквали – Мики, Гуфи, приказни замъци и много, много атракциони. Паркът е по-голям от оригиналния Дисниленд в Калифорния, а също така предлага DisneySea, с океански тематични атракции, въртележки и забавления.