Palatka.bg
река Резовска

Резово – магическият български край на света…

Резово се доближава до представите ни за рая и наистина, щом стъпите там, ще се почувствате като на края на света.

Разбира се, село Резово не е точно краят на света. Но е на края на България. То се намира точно до границата ни с Турция. И е разположено по живописното устие на река Резовска.

В случай, че още не сте посещавали това малко селце с около 70 постоянни жители, значи е време да го направите. Но не, за да се насладите на нощния живот. Такъв в Резово почти няма. Дори в разгара на сезона атмосферата в Резово няма нищо общо с лудницата в останалите туристически градчета по нашето Черноморие.

Това място е различно.

Природата е запазена девствена и чиста. И когато стъпите на плажа Силистар, намиращ се на 5 км от селото,  ще се почувствате като прероден Робинзон Крузо. Виждащ за първи път  своя необитаем остров.

Силистар
Силистар

Разбираемо, липсата на нощни клубове, барове и дискотеки държи далеч от Резово типичните летни туристи по морето, които предпочитат места като Слънчев бряг. Резово е място, където е по-вероятно да видите къмпингари, любители на природата и тишината. Хора, които искат да се наслаждават на спокойствие и  усамотение.

Финият, златист пясък на закътаните плажове и кристално чистата вода на морето са още една предпоставка да се влюбите завинаги в тази част на България.

И да се връщате там година, след година, търсейки магията на недокоснатата красота на природата.

река Резовска
река Резовска

Туристите, които познават добре мястото, знаят, че около Резово има десетки уникално красиви кътчета, където човек може да се усамоти с мислите си и просто да се наслаждава необезпокояван на шума на морето и галещия  бриз. Тази нирвана ви очаква само на 100 км от Бургас. Така че, какво чакате?