Palatka.bg
пингвините

Пингвините, които обичат да им е горещo и предпочитат африканския бряг

Чували ли сте за пингвините в Южна Африка? Звучи ли ви фантастично?

Те са една от най-големите атракции в близост до Кейп Таун. Можете да ги намерите в Болдърс Бийч, както и в Бетис Бей. Те се разхождат свободно и са толкова дружелюбни, че могат да дойдат до кърпата ви ако сте решили да събирате тен. И любопитно ще разперят малките си перки в нещо като поздрав, естествено по пингвински. Е, ще бъдете предупредени от местните да не ги доближавате на по-малко от два метра, защото могат да ви накълват. И може би наистина е така! Но са толкова сладки, че няма да ви се иска да повярвате!

Възрастните пингвини тежат между 2 и 3 килограма и са високи едва 60-70 сантиметра. Те имат отчетливи розови петна по главата в близост до очите, за които се смята, че им помагат да се справят с променящите се температури. Когато градусите в Кейп Таун се покачат, тялото на пингвините реагира, за да се охлади. Те също така са много добри плувци и се хранят предимно с риба и калмари.

Един от най-интересните факти за тези пингвини е, че те са моногамни. Макар да се множат в колонии, всяка година те се връщат към един и същи партньор. Само един поглед е достатъчен, за да бъдеш разтопен от тези малки приказни същества, а сърцето ти ще се напълни с радост и любов!


Снимки: pixabay.com