Palatka.bg

Красотата на Несебър, погледнато отгоре (ВИДЕО)

Насладете се на красивия Несебър по един интригуващ и завладяващ начин.

Ако някога сте били поне веднъж в Несебър, вероятно сами сте се убедили, че това е едно от най-красивите и приятни кътчета в нашата родина.

Градът е разположен в община Бургас и е считан за един от най-древните на територията на Европа. Според проучвания на археолозите, Нeсебър е възникнал за първи път преди цели 3200 години. Градът става български през IX век, когато той се оказва едно от завоеванията на хан Крум. С времето Несебър ще се развие до важен културен и религиозен център на първата и втората българска държава.

През 1956 година Нeсебър е обявен за архитектурен и археологически резерват. През 1983 година културните паметници в града са прибавени към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

В следното прекрасно видео, заснето с помощта на летящ дрон, можете да се насладите по един прекрасен начин на красотата на Несебър. А именно – от въздуха.

Автор на видеото е потребителят Mattcoq от платформата AirVūz. Благодарение на свършената от него работа, не само българи, но и много чужденци могат да се насладят на град Нeсебър в пълната му прелест и съвършенство. Предлагаме ви да хвърлите едно око на проекта му, защото определено си заслужава: