Palatka.bg

Честит първи сняг за годината, връх Мусала! (Видео)

Курортите по Черноморието са все още препълнени, на плажовете стотици хиляди хора събира тен, в парковете в десетки български градове все още се пие ледено студена и свежа бира, а същевременно вече сме свидетели на първия сняг за сезона в България

Не, не ви лъжем или повеждаме, имаме дори видео-доказателство за всички, които се съмняват, че наистина снежинките вече прехвърчат из страната

Признаваме, че не става дума за сериозен сняг, който да се задържа по земята, но все пак като за началото на септември и танцуващите във въздуха снежинки не са малко.

И ако на вас последните няколко дни са ви се сторили студени или то поне хладни, което ви е накарало да потърсите къде се намира есенното ви яке, то какво да кажат хората, които се изкачиха връх Мусала във вчерашния ден, а планината ги посрещна със септемврийски сняг.

На връх Мусала бяха видени първите снежинки за сезона и макар количеството на снега да е по-скоро символично и да не можем да обсъждаме каква височина ще придобени снежната покривка снегът все пак въодушеви голяма част от любителите на зимните спортове, които вероятно вече нямат търпение да се отдадат на своята страст и да започнат да се спускат по пистите, усещайки хладния въздух върху лицето, докосвайки се свободата и спокойствието, което единствено планината е способна да ни даде.

Айдееее… да ни е честит първия сняг!!!05.09.2017г.☃❄

Публикувахте от Mount Musala в Вторник, 5 септември 2017 г.

Много е важно всички, които обичаме да се разхождаме в планините на България и да изкачваме техните върховете, да не забравяме, че времето в града няма нищо общо с това високо в планината

Независимо че през септември в много градове термометърът ще показва стойности над 30 градуса, то на надморска височина над 1500 метра времето ще бъде постоянно студено, като градусите рядко ще бъдат повече от 10-11, а през нощта и рано сутрин несъмнено ще бъдат отрицателни. Апелираме към всички, които ще се отправят на походи в части с висока надморска височина да бъдат добре подготвени, изключително внимателни и задължително да носят топли дрехи и обувки. В следващите няколко месеца времето в планините може да бъде изключително опасно, което да доведе до множество проблеми и главоболия на неподготвени планинари.

Първият сняг е вече факт, тъй че ни остава единствено да очакваме зимата и нейните безкрайно красиви гледки, греяни вина и уют споделен с приятели.

еуфУрия в Парк – театър Борисова

Vienna Schönbrunn Orchestra

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ – ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

НА ЖИВО В ПАРК-ТЕАТЪР “БОРИСОВА ГРАДИНА”

Advertisement