Palatka.bg

За поредна година „Златна пчела“ раздеде годишни награди за творчество и добротворство

На 17-ти сепетмври, в „Парк-театър Борисова градина“, се състоя годишното издание по връчването на наградите „Златната пчела“. На звездната церемония бяха отличени в отделни категории заслужили творци, участвали в представленията на парк-театъра през сезона.

Стоян Радев връчи на Боряна Братоева награда в категория „Главна женска роля“. Яна Борисова връчи на Юлиан Вергов отличие в категория „Главна мъжка роля“. Димитър Коцев – Шошо получи приз в категория „Режисура за драматичен театър“. Мирослав Пашов връчи на Artvent награда в категория „Продуцент на драматичен театър“.

Наградите „Златната пчела“ отличиха и обществени инициативи, свързани с отговорно поведение и насърчаване на българските творци. Александър Кадиев връчи отличие на Деляна Маринова (Джуджи) продуцент в категория „Театрален дебют“ театър „Сълза и Смях“. В категория „Добротворство“, награда за принос към опазване на околната среда бе връчена от доц. Георг Лозанов на bTV Media Group и кампанията „Да изчистим България“. Призът прие г-жа Жанета Дядовска – Директор маркетинг и комуникации в компанията. БАТ България беше отличена за прилагане на ESG политики и инициативи.