Palatka.bg
Пристигнали сте със закъснение до къмпинга

Какво не бива да забравяме, когато отиваме на къмпинг?

Когато сте нагазили в дълбоките води на приготовленията на тежката артилерия от съоръжения в багажа за къмпинг, е лесно да забравите някои от най-важните дребни елементи като фенерчета или цитопласт. Ето защо е добре преди да предприемете следващото си пътуване, да си направите специална торбичка с десет от най-важните неща за къмпинг. Така ще сте сигурни, че никога няма да забравите някоя дреболия, която обаче често се оказва изключително важна.

Комплект за първа помощ
Комплект за първа помощ – едно от най-важните неща в багажа за къмпинг

Изгаряния, порязване, драскотини, ухапвания или изкълчване – едното от тях е задължително да се случи на активно къмпингуващите. Ето защо е повече от нужно да направите комплект за оказване на първа помощ. Той е един от най-важните неща за къмпинг, които бихте могли да вземете със себе си. Не отивайте на къмпинг без него и не забравяйте да го носите и на екскурзии.

Кибрит

Кибритът е много важен. Без огън имате ограничени възможности за хранене, а вечерите стават много по-студени обикновено. Можете да го оставите в чантата си за най-важните за къмпинг неща.

Кибрит

Въже

Въжето има толкова много приложения в къмпингуването, особено ако можете да правите различни възли. С него можете да си направите простор, да създадете подслон или да изтеглите хора от екстремна ситуация на екскурзия или от водата.

Найлон, брезентово покривало

Независимо дали го използвате, за да изолирате пода на палатката си или за правене на заслон на открито, дебелият найлон или брезент е от съществено значение. Той е лесен за сгъване и заема малко пространство в чантите за къмпинг.

Въже

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло има дълъг срок на годност и може да се използва по повече начини, отколкото можете да си представите. Като универсален източник на мазнини и протеини, то трябва да бъде с вас на всяко пътуване на къмпинг. Може да го намажете на филия хляб, да го използвате за премахване на дъвка от косата или просто да си гребете от него с лъжица.

Комплект за подправки на стойка

Вие не бихте готвили вечерята си у дома без подправки, така че защо да страдате в лагера. Пластмасовите, преносими бурканчета за подправки на стойка са идеални да ги метнете в чантата с най-важните за къмпинг неща. Такива комплекти се продават и повечето от тях са малки, лесни за употреба и трудно се чупят.

Комплект за подправки на стойка
Фенер, челник или прожектор

Независимо дали се спъвате на път към тоалетната след залез слънце или сте се промъкнали за среднощна закуска, трябва винаги да имате фенерче или челник в багажа с най-важните неща за къмпинг. Уверете се, че източникът на светлина е лесен за достигане в колата, в случай че пристигнете след залез слънце.

Карти и компас

Имате GPS на телефона си и дори може да имате GPS система, разположена в автомобила. За съжаление, може да не получите сигнал в отдалечени места за къмпингуване или като изчезнете в гората на разходка. Затова е добре да имате карта и компас с вас като навигационно съоръжение по всяко време.

Карти и компас
Няколко различни ката дрехи

Проверихте прогнозата за времето за седмица напред  и не се очаква дъжд, само слънце. За съжаление, времето може да се промени за стотни от секундата, оставайки в дъжда или зъзнейки сгушени около огъня. С допълнителен комплект дрехи – дебели, няма да се притеснявате за внезапни промени на времето. Също така трябва да можете да сменяте мокри дрехи със сухи, не е зле да си носите и яке тип ветровка и дъждобран.

Няколко различни ката дрехи
Джобно ножче

Най-често известен като швейцарски армейски нож, този инструмент е едно от най-важните неща, които не заемат почти никакво място в багажа. С нож, тирбушон, пила, малки ножици и др., ще имате разнообразие от най-важните за къмпинг инструменти в компактен размер.

Джобно ножче