Palatka.bg
Никарагуа е сред най-бедните страни в света.

Никарагуа – далечна, непозната, вълнуваща и мистична

По крайбрежието на Тихия океан в Централна Америка ще откриете скалистите зъбери, които ще ви предизвикат да ги покорите. Сърфиране от световна класа и някои от най-умопомрачителните пейзажи в света. Ако сте търсачи на естествената красота, която те провокира да мечтаеш, провокира те да й се наслаждаваш с очите на ценител на изкуството и те пленява с обаянието си, така че да я искаш цялата за себе си, то Никарагуа е именно това. Тя е перлата сред мидите на този участък от брега. Днешната Никарагуа е като малко дете, чиито очи са светнали с надежда и усмивка, обещаваща голямо бъдеще. Естествената красота на страната е толкова харизматична, че буквално стъписва всеки новодошъл. Магически вулкани галят хоризонта по Тихоокеанския огнен пръстен. От някои се надигат тумбести кълба бял дим, провъзгласяващи живота в тях, докато други спят, завити с пенливи кратерни езера, на които да се наслаждавате до безпаметност.

Днешната Никарагуа е като новородено дете,

Какви природни богатства притежава Никарагуа ли?Какви природни богатства притежава Никарагуа ли? Такива, сред които си заслужава да се изгубите!

Езерото Никарагуа или „El Cocibolca“ както го наричат местните жители (означава „сладко море”)

То е най-голямото езеро в Централна Америка, трето по големина в Латинска Америка и десетото сладководно езеро в света. В езерото се намира остров Ометепе – вълшебно място, което успокоява душата със собствени езера, два вулкана и зелени гори.

От карибската страна Никарагуа ни посреща с прелестни плажове с бял пясък и тюркоазена вода с висящи над нея палми.

остров Ометепе
Остров Ометепе
Националният резерват Bosawas е идеалното място за хората, които искат да проследят живота в дивата природа

Той се намира в северната част на страната, до границата с Хондурас. Заедно с трите съседни защитени зони на национален парк Хондурас, той представлява сърцето и най-големият комплекс от тропически защитени територии. Планинската влажна гора се намира на север от басейна на Амазонка. Биоразнообразието в резервата е изключително голямо, с много редки и застрашени видове. На територията му има около 130 000 жители, предимно фермери. Те живеят в обширни селскостопански гранични райони.

Никарагуа е специална туристическа дестинация. Тя предлага изключителни екстремни и уникални възможности като скално катерене, плуване в кристални води, покоряване на вулкани и още доста подобни изживявания.

Тук се намира и град Гранада, който е най-старият и най-красив колониален град в района на Централна Америка.

Много хора в наши дни решават да се преселят в Никарагуа

Много хора в наши дни решават да се преселят в Никарагуа заради ниските все още цени на недвижимите имоти и наемите.

Океански изгледи за по-малко от $ 100 000 все още съществуват тук, както и напълно обзаведени апартаменти под наем за $ 400 до $ 500 на месец с всички удобства. Истината е, че можете лесно да построите своята бленувана къща и да поставите основите на вашия мечтателски живот в Никарагуа.

Е, да, в Никарагуа все още липсва силна инфраструктура, подобно на Коста Рика отпреди 40 години, например, но пък инфраструктурата в България може би и след 400 години няма да се подобри. Има вече доста преселници в Никарагуа, които й помагат да се превърне в туристическата мека, която ще стане един ден, може би по-скоро, отколкото ни се струва. Новите закони в страната са насочени към несравними данъчни облекчения, чиято цел е да подпомогнат бизнеса да се стартира с лекота.

Е, да, в Никарагуа все още липсва силна инфраструктураНикарагуа не е за всеки. Това е едно примитивно и диво място, в сравнение със своите централно-американски съседи: Хондурас и Коста Рика. Но Никарагуа граничи и с Тихия океан и Карибско море, а това е толкова… романтично. Никарагуа е за младите в сърцето, които не биха се притеснили, ако електричеството изгасне. Тя е за онези, които ще поканят гостите, а няма да ги отпратят, ако им почукат на вратата късно вечерта.

Никарагуа е за онези, които не искат да седят или лежат на канапето и да гледат телевизия, когато се пенсионират. Никарагуа е за хората, които търсят приключения и искат да се чувстват млади завинаги. Никарагуа е вечната мечта за вечната младост – дива, изпепеляваща като вулкан и влажна като вечнозелена тропическа гора на север от Амазонка.

Никарагуа е за онези, които не искат да седят или лежат на канапето
Столицата Манагуа

Никарагуа е вечната мечта

Никарагуа е вечната мечта

Никарагуа е вечната мечта 4