Palatka.bg

Доспива ви се на работа? В Испания отвори първото сиеста кафене

Да да преживеят дългите и изморителни дни работни дни, много испанци се отдават на обедна почивка и дрямка в средата на деня, за да увеличат енергията си и да ги съсредоточат за оставащите часове от работния ден

 

Перфектната сиеста (която скоро може постепенно да бъде изтласкана от испанското общество, поради финансови и икономически причини) се състои от обяд със семейството у дома, последван от прияна доза сън с продължителност от около час и половина. Е, за съжаление в модерния свят и начина, по който работим, това често е практически невъзможно.

Работещите във финансовия район на Мадрид нямат никакъв шанс да избягат от работа, прибирайки се у дома, където да дремнат за кратко. Свободната икономика и пазар обаче, ще им предложат тази възможност. Вече в града съществува специално сиеста-кафене, в което клиентите освен напитка, имат възможност да наемат легло за кратък следобеден сън.

Кафенето предлага отделени или общи „хостелни“ помещения, които позволяват на посетителите да си пониват през деня – всеки клиент получава легло, лампа и книгипо избор. „Поспаланковците“ могат да четат, да учат, да се отпуснат и да реклаксират, както, и разбира се, да подремнат в своите временно наети легла.

Siesta & Go, както се нарича заведението, предлага чехли и пижами, чаршафи и одеяла за еднократна употреба (така че клиентите не е нужно да се притесняват за хигиената, или че завивките са ползвани от други хора), както, и разбира се, кафе. Siesta & Go са подсигурили и вестници, списания и Wi-Fi за своите гости.

Кафенето разполага с 19 налични легла, а служителите ще ви събудят в определено време, така че никога да не пропуснете следващата среща

Дрямките ви ще ви струват немалко пари, като може да наемете легло на минута или на час. Цената за 60 минути престойв  самостоятелна стая е 14 евро, а в обща -8-10 евро. За онези, които са убедени, че ще се възползват от услугите на кафенете редовно, има промоционални условия като 1200 минути „се продават на цена от 240 евро.

Имайки предвид жегите в България и тежкото време, вероятно бихме се възползвали от услугите на  Siesta & Go, ако имахме възможност.