Palatka.bg

Вижте първото четириместно летящо такси в света

Ако сте почитатели на фантастиката и винаги сте си мечтаели за бъдеще, в което с летящо такси отивате на работа или до желания туристически курорт, имаме добри новини за вас! Словашката компания AeroMobil представя първото летящо такси – суперкола и самолет в едно. Летателната машина ще бъде пусната в употреба през 2027 година, съобщава Daily Mail.

В летящия автомобил ще се возят до четири души. Превключването на скоростите ще става за по-малко от три минути, като таксито ще преминава разстояние до 800 километра.

Таксито AeroMobil 4.0 беше представено за първи път в Международния авиосалон на летището „Бурже“ в Париж през 2017 година. Първоначално изобретателите на летящото возило планирали таксито да бъде двуместна суперкола, способна да развива скорост до 360 км/ч.

„Радваме се да представим втория революционен модел на летящия автомобил AeroMobil. След AM 4.0, първият в света сериен летящ автомобил АМ Next ще промени регионалния туристически пазар. Нашият апарат ще стане най-добрата възможност за пътуване в диапазон от 150-800 километра“ – казва генералният директор AeroMobil Патрик Хесъл. По думите му концепцията ще помогне „да приключим веднъж завинаги със задръстванията“.

Летящата кола ще използва съществуващите въздушни коридори на пътническите самолети над Европа. За сега не се съобщават подробности за стойността на летящото такси и възможните пътнически тарифи.

Но ако в началото се окаже, че таксито не е по джоба на всеки, то със сигурност иновацията ще постави началото на нов и по-удобен начин за преодоляване на разстояния по комфортен начин.